sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Hamburger Hill (1987)

Katsoin kirpparilta ostamani elokuvan Hamburger Hill. Elokuva kertoo Vietnamin sodasta ja tietyn kukkulan valloitusyrityksistä. Kukkulalla menehtyi niin paljon väkeä ennen kuin jenkit saivat sen haltuunsa, että sitä alettiin kutsua Hampurilaiskukkulaksi. Ihmisistä kun tuli pihvilihaa. Elokuvan pääosissa seikkailee mm. kersantti Adam Frantzia näyttelevä Dylan McDermott sekä sotamies Washburnea esittävä Don Cheadle

Dylan McDermott on liian Ken
Elokuvassa ei oikeastaan tapahtunut mitään kovinkaan omaleimaista. Vietnamin sodasta kertovia pätkiä on tullut kuitenkin sen verran monta ja aika moni niistä on saanut laajaa arvostusta, että jotain radikaalia pitäisi olla erottuakseen. Elokuvassa surffauksesta puhumisesta tulikin mieleen Apocalypse now ja fucking A:n hokemisesta puolestaan mieleen tuli Kauriinmetsästäjät. Jos jotain erottavia tekijöitä muihin tunnetuimpiin Vietnam-leffoihin, niin elokuvassa tummaihoisia oli keskimäärin enemmän pääosissa ja huvittelut vietnamilaisten naisten kanssa nousivat korostetummin esille.

Etukanteen painettu krediitti oli ehkä paras mitä olen nähnyt
Mielestäni ei oikein kukaan elokuvan hahmoista ollut kovinkaan kiinnostava. Jotain särmää löytyi tummaihoisten kolmikosta, mutta muuten kaikki sulautuivat aika harmaaseen massaan. En erityisemmin pidä pääosassa olleesta Dylan McDermottista eikä hän sopinut mielestä sotaleffaan. Näkisin hänet ennemminin jossain rikkaan miehen osassa sliipattuine hiuksineen. Elokuvassa oli kuitenkin ajoittain hyvää musiikkia.

Dramaattinen loppukohtaus

Pettymys.

**1/2

Ohjaaja:John Irvin
Pääosissa: Anthony Barrile, Michael Boatman, Don Cheadle
Kesto:110min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Jauheliha, joka jauhoi miestä kuin kukkula.... vai miten se ny meni?

    VastaaPoista
  2. Itse katsoin tämän alunperin nimenomaan kuullakseni sen musiikkia. Elokuva muutoin on... elokuva?

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.