sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 26. tammikuuta 2013

The Edge (1997)

Katsoin eilen televisiosta tulleen elokuvan Reunalla (The Edge). 

Charles Morse (Anthony Hopkins) on rikas miljonääri, joka saapuu Alaskaan mallivaimonsa Mickeyn (Elle Macpherson) kanssa. Alaskan erämökkiin asumaan on tullut myös Mickeyn kuvausryhmä. Kuvausryhmää vetävä Robert Green (Alec Balwin) saa idean mökin seinällä roikkuvasta intiaanin kuvasta, että hän haluaa tämän kyseisen inkkarin mukaan otokseen. Niinpä Robert lähtee Charlesin ja kuvaaja Stephenin (Harold Perrineau) kanssa pienkoneella kohti intiaanin möksää. Kone kuitenkin syöksyy maahan ja miesten täytyy selvitä karhujen täyteisestä Alaskan erämaasta. Ennen syöksyä ehtii Charles kuitenkin kysyä Robertilta, että kuinka hän aikaa tappaa tämän.

Charles (Anthony Hopkin) , Robert (Alec Baldwin) ja tappajakarhu (Bart the bear)

Olin nähnyt elokuvan aikaisemmin joskus reilu 10 vuotta sitten enkä muistanut siiä muuta kuin, että päähenkilöt joutuivat selvitymään luonnossa ja tekevät jossain vaiheessa kompassin käyttäen lehteä ja klemmaria. Muistin myös, että kun katsoin silloin aikoinani elokuvan extrat, niin Mickeytä esittänyt Elle Macpherson oli haastattelussa todella tyhjäpäisen oloinen. Muistin myös että elokuva oli ihan Ok, niinkuin se olikin. 

Anthony Hopkinsin ja Alec Baldeinin välillä oli hyvä kemia. Anthony vaikutti uskottavalta miehenä joka ei edes ajattele kuolemaa mahdollisuutena. Alecilta taas luonnistuu ketkun roolit kuin itsestään. Luin imdb:stä, että Anthonylla oli oikeastikin läheinen kohtaaminen kuoleman kanssa, kun hän tippui jokeen eikä ottamiensa kipulääkkeiden takia tuntenut omaa kylmyttään. Hän joutuikin hypotermiaan ja kiidätettiin sairaalaan. Karhu oli myös pelottava ja mielenkiintoinen "vihollinen". Ehkä hieman hämäsi se, että elokuvassa oli kliseinen kuvio; musta mies tunaroi ja kuolee ensin.

Ihan jännä.

***

Ohjaaja: Lee Tamahori
Pääosissa: Anthony Hopkins, Alec Baldwin ja Elle Macpherson
Kesto: 117min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.