sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Hanna (2011)

Katsoin ostamani elokuvan Hanna.

16-vuotias Hanna (Saoirse Ronan) elää entisen CIA-agentti isänsä Erikin (Eric Bana) kanssa Kuusamon liepeillä metsämökissä. Hanna on elänyt koko elämänsä syrjässä kaikesta modernista tekniikasta saalistaen omat ruokansa. Hänen isänsä on opettanut hänelle useita kieliä ja paljon monesta eri asiasta. Erik on koulinut Hannasta täydellisen tappokoneen. 

Kun Hanna päättää olevansa valmis, on hänen tehtävänään murhata nainen nimeltä Marissa Wiegler (Cate Blanchett). Nainen joka on vastuussa tämän äidin kuolemasta ja joka haluaa hengiltä niin Hannan kuin tämän isänkin peittääkseen viimeisetkin jäljet salaisesta operaatiosta, jossa hän teki yhteistyötä Erikin kanssa.



Elokuva alkoi mielenkiintoisesti, että mitään ei selitetty auki vaan tarina alkoi ikäänkuin keskeltä näyttäen Hannan ja tämän isän elämää. Hauska sivujuonne oli tietysti myös se, että he olivat elokuvan alussa Suomessa. Kuusamo kuuluikin elokuvan yhdeksi kuvauspaikaksi ainakin wikipedian mukaan. 

Hannan näyttelijä oli myös mielenkiintoisen oloinen ja näköinen. Lähinnä hänen jäätävän siniset silmänsä tekivät hänestä miltei epäinhimillisen näköisen. En ole ihan varma oliko hän fyysiseltä olemukseltaa niin uskottava supersotilaana, mutta ihan hyvin hän kuitenkin osansa näytteli. Eric Bana oli myös tarpeeksi isällinen ja Cate teki hyytävän suorituksen Marissana. Elokuvan ideakin oli mukavan virtaviivainen, mutta jokin elokuvassa ei kuitenkaan toiminut.

Ainakin elokuvan loppu tuntui tarpeettomasti pitkitetyltä ja jotenkin elokuvan rakenne tuntui hajanaiselta eikä sitä ollut niin miellyttävä seurata. Lupaavan alun jälkeen jätti Hanna paljon toivomisen varaa. 

**1/2

Ohjaaja: Joe Wright
Pääosissa:Saoirse Ronan, Cate Blanchett ja Eric Bana
Kesto:111min
Valmistusmaa: USA, UK, Saksa, Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.