sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 22. tammikuuta 2013

The Contract (2006)

Katsoin digiboksillani lilluneen The Contract -elokuvan.

John Cusack ON Ray Keene. Entinen poliisi, nykyinen liikunnanopettaja. Morgan Freeman ON Frank Carden. Entinen CIA agentti, nykyinen palkkamurhaaja. 

Ray Keene lähtee kapinoivan teinipoikansa kanssa retkeilemään, kun he kohtaavat vangitun Frank Cardenin kuolemaisillaan olevan poliisin rinnalta. Poliisi ilmoittaa kyseessä olevan paha rikollinen ja haluaa, että hänet viedään poliisien huomaan. Ray saa haltuunsa aseen ja päättää viedä Frankin poliiseille. Frankia pelastamaan tulleet colleegat ovat kuitenkin tämän tavoitteen hidasteena. Ray ja poika tapaavat matkallaan retkeilijäpariskunnan, jonka mies osoittautuu varsinaiseksi snobimulkuksi; kuuntelee klassista musiikkia eikä halua auttaa Rayta...ja ansaitseekin tämän takia kuolla. Nainen on puolestaan oikein kiva ja viehättäväkin. 

Pääseekö liikunnaopettaja hengissä perille?

Morgan Freeman ja John Cusack
Elokuvan juonikuvaus digiboksillani vaikutti mielenkiintoisemmalta kuin elokuva oli. Jo elokuvan lähtöasetelma oli oksettavan kliseinen. Isä ja vihainen teinipoika, joka on menettänyt äitinsä syövälle lähtevät retkelle ja matkan tapahtumien kautta paikkaavat välejään. Kiintoisana ajatuksena pidin sitä, että Morgan Freeman esittää pahista. Morgan F. olikin pahis, mutta hyvä pahis. Hän tappoi ihmisiä rahasta, mutta oli kuitenkin mukava mies eikä esim. vahingoittanut poikaa vaikka siihen tarjoutui mahdollisuus. Vaikka tällaiset "harmaan alueen" hahmot ovatkin joskus mielenkiintoisia, niin olisin toivonut että Morgan olisi esittänyt jotain läpeensä pahaa rikollista, koska sellaisessa roolissa en ole häntä ennen nähnyt. Aina hänen pitää olla mukava mies. Shawshankissäkin hän oli ainoa vankilassa, joka myönsi kuuluvansa sinne.

John Cusack oli puolestaan maailman tylsin roolissaan isänä, joka haluaa tehdä oikein. Miksi hänen piti olla vanha poliisi. Niin kulunutta. Mielenkiintoisempaa olisi ollut se, että hän olisi ollut "tavallinen liikunnanopettaja", joka joutuu epätavalliseen tilanteeseen ja kuinka tällainen tavis olisi toiminut vaikeassa tilanteessa.

Elokuva oli kliseinen ja tylsä.

**

Ohjaaja: Bruce Beresford

Pääosissa: John Cusack, Morgan Freeman ja Jamie Anderson
Kesto: 96min
Valmistusmaa: Saksa, USA

2 kommenttia:

  1. Muistan olleeni hyvin samoilla linjoilla kanssani kun tämän elokuvan aikoinaan katsoin, mutta eniten minua vaivasi se, että vain hieman ennen sitä oli ilmestynyt elokuva joka oli lähes identtinen idealtaan. Valitettavasti en nyt muista mikä se elokuva oli nimeltään, mutta väliäkö tuolla, kun en kerran meinaa muistaa tätäkään.
    Ja tosiaan, miksi Freemanin täytyy aina olla mukava, jopa ollessaan pahis. Se olisi oikeasti yllättävää jos hän olisi jossain elokuvassa vain ja ainoastaan k*sipää.

    VastaaPoista
  2. Ei ole vaikea uskoa, että joku samantapainen elokuva on edeltänyt tätä. The Contract vaikuttaa niin tusinamaiselta, että mitään omaperäistä siinä ei ole.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.