sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 12. tammikuuta 2013

Juoppohullun päiväkirja (2012)

Kävin katsomassa uuden vuoden aaton kunniaksi elokuvan Juoppohullun päiväkirja. Olen joskus aikoinani lukenut kirjan johon elokuva peustuu ja pidin sitä vallan viihdyttävänä kaikessa sekoilussaan.

Juha (Joonas Saartamo) on juoppo, joka rakastaa viinaa. Hänellä on  yksi ystävä Kristian (Santtu Karvonen), jonka kanssa jakaa rakkain harrastuksensa. Juoppous saa kuitenkin hetkellisen pysähdyksen, kun Juha joutuu poliisin määräämänä AA-kerhoon, jota vetää hehkeä Tiina (Krista Kosonen). Juha rakastuu Tiinaan ja aloittaa tämän kanssa suhteen. Tiina kuitenkin vaatii tipattomuutta, joka tuottaa Juhalle suuria vaikeuksia.

Kristalla on elokuvassa legot aika heikossa kuosissa.
Kun katsoi trailereita ennen elokuvan alkua, niin huomaa hyvin, että suomalaisen elokuvan näyttelijäpiirit pyörii pieninä kun samat "Putous-näyttelijät" näkyy olevan elokuvassa jos toisessa. Varsinkin Krista Kosonen on nyt selkeästikin Armi Toivasen rinnalla kuuma nimi. Tässä Juoppohullussa hän oli uskis, jolla on huonot hampaat, jonka hän veti ihan ok, mutta mielestäni koko AA-juoni oli hieman typerä. Muutkin näyttelijät olivat kyllä ihan hyviä, varsinkin Juhan kaveria näytellyt Santtu pisti itsensä niin totaalisesti peliin, että antoi elokuvaan lisää uskottavuutta surrealistisena sekoiluna.

Elokuvassa ei ollut oikeastaan mitään seurattavaa juonta, paitsi Juhan yritys päästä viinasta. Pätkän tarkoitus kai olikin olla yhtä viinan huuruista häröilyä. Juhalle ei oikein herunut ainakaan minun sympatiat, kun hän öykkäröi ja vahingoitti naapurissa asuvan maahanmuuttajan auton ja varasti tämän hatun. En siis sinällään välittänyt mitä päähenkilölle tapahtuu; saako hän elämänsä kondikseen vai kuoleeko hän. En oikein tiedä mikä elokuvan pointti oli, ehkä sillä ei ollut sellaista. Jotkin kohtaukset olivat kuitenkin varsin hauskoja ja jotkin kohtaukset saavat minut vieläkin kakomaan. 

Elokuva yritti ehkä liikaakin olla "rankka" homoseksillään, kakkajutuilla ja jänishalluilla.

**1/2


Ohjaaja: Lauri Maijala
Pääosissa:Krista Kosonen, Joonas Saartamo ja Santtu Karvonen
Kesto: 1h 25min
Valmistusmaa: Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.