sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Sukiyaki Western Django (2007)

Katsoin joululahjaksi saamani Takashi Miiken ohjaaman Sukiyaki Western Djangon.

Kaksi klaania - punainen ja valkoinen - etsivät jostakin westernmäisestä kaupungista piilotettua aarretta. Kaupunkiin saapuu aseensa hallitseva muukalainen (Hideaki Itô), jonka molemmat klaanit haluavat puolelleen. Punaisen klaanin nainen ja valkoisen klaanin mies rakastuvat ja saavat "punavalkoisen" lapsen. Tämä lapsi tullaan myöhemmin tuntemaan nimellä Django. Punaiset tappavat lapsen isän ja päättää nainen mennä kostoksi valkoisten klaaniin rattotytöksi. Django jää isoäitinsä luokse asumaan, joka osoittautuu legendaariseksi asesankariksi - Bloody Bentoniksi (Kaori Momoi).

Mukana menossa myös Quentin Tarantino, joka esittää Bloody Bentonin oppi-isää.  

Valkoinen klaani
Pidän yleensä Takashi Miiken elokuvista kuten; Audiotion, 13 Assasins ja Ichi the killer. Tällä kertaa jäi Miiken elokuvasta kuitenkin puuttumaan jotain. Heti elokuvan alusta tuntui tarina väkinäiseltä ja epämielenkiintoiselta katsoa. Hauska idea oli laittaa japanilaiset näyttelijät puhumaan jenkkiä, westernistä kun kerran oli kyse, mutta kyllä se ainakin alussa särähti hieman korviin. Modernin oloiset klaanin jäsenet eivät lävistyksineen ja värjättyine hiukseen olleet mielestäni kovin mielenkiintoisia hahmoja. Samuraiperinteen, westernin ja modernin ilmeen yhdistäminen teki elokuvasta sekavan. 

Kankean alun jälkeen alkoi tarina muuttua hieman kiinnostavammaksi kun Djangon vanhemmat kokivat niin kurjat kohtalot ja isoäidin paljastuttua Bentoniksi. Kuitenkaan kiintoisa keskiosa ei pelastanut sitä sen väkinäiseltä alulta ja tylsähköltä lopulta. 

Sukiyaki Western Django pohjautuu Sergio Corbuccin 60-luvun spagettiwestern Djangoon ja sen lukuisiin jatko-osiin. Tarantino teki myös myöhemmin oman versionsa Djangosta - Django Unchained.

***

Ohjaaja: Takashi Miike (Audition, 13 Assasins)
Pääosissa: Hideaki Itô, Kôichi Satô ja Quentin Tarantino
Kesto: 96 min
Valmistusmaa: Japani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.