sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 17. elokuuta 2018

978/1001 O Brother, Where Art Thou? (2000)

Coenin veljesten elokuva Voi veljet, missä lienet? (O Brother, Where Art Thou?) laukaisi aikoinaan soundtrackillaan country-musiikin suosion uuden aallon.

Eletään 30-lukua Yhdysvaltojen syvässä etelessä, aikana jolloin lama on pahimmillaan ja ihmiset epätoivoisia. Everett (George Clooney) saa vankilaan kuulla vaimonsa (Holly Hunter) olevan menossa uudelleen naimisiin. Hän haluaa estää tapahtuman keinolla millä hyvänsä ja päättääkin paeta. Ainoa ongelma on se, että hänet on kahlittu kahteen muuhun vankiin (John Turturro, Tim Blake Nelson), jotka eivät hänen onnekseen ole mitään älyn jättiläisiä. Everett huijaa kanssakahlituille, että hänellä on jättiaarre odottamassa ulkopuolella ja miehet saisivat siitä osingon jos suostuvat hänen kanssaan karkaamaan.

Kolmikko päätyy erilaisiin seikkailuihin kuten nauhoittavat bluegrass-henkisen kipaleen, joka nousee listaykköseksi. He joutuvat myös yksisilmäisen raamattukauppiaan (John Goodman) ryöstämäksi ja seireenien viettelemäksi. Kohtaamista KKK:n kanssakaan ei voi välttää. 

Vankikarkurit
Muistan kun elokuva silloin 2000-luvun alussa tuli kuinka kaikki hämmästeli George Clooneyn erikoista roolia. Hänet kun oltiin totuttu näkemään enemmän romanttisen kiinnostuksen kohteena eikä karikatyyrisenä vankikarkurina liioitelluin elein ja ilmein. Muistoissani elokuva oli tosi hyvä ja hauska, mutta näin uudelleen katsottuna vajaa 20 vuotta myöhemmin...ei se nyt niin hauska ollutkaan. Ehkä silloin se oli jotain tuoretta mitä ei ollut tottunut näkemään, mutta nyt Clooneykin on sekoillut vaikka minkälaisissa rooleissa. 

Kolmikon toilailua on ihan viihdyttävä katsoa ja yliampuva tyyli toimii. Elokuva tuntui kuitenkin liian pitkälle eikä kiinnostusta meinannut löytyä koko pätkän ajaksi.

***1/2

Ohjaajat: Joel Coen, Ethan Coen (True grit, Fargo, Barton Fink)
Pääosissa: George Clooney, John Turturro, Tim Blake Nelson
Kesto: 1h 47min
Valmistusmaa: UK, Ranksa, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.