sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 2. elokuuta 2018

Lik wong/ Riki-Oh: Story of Ricky (1991)

Riki-Oh: Story of Ricky (Lik wong) on mangaan perustuva verellä kuorrutettu kung fu -elokuva, joka on kulttiklassikon maineessa.

Riki-Oh
Riki-Oh (Siu-Wong Fan) päätyy vankilaan, jota päsmäröi "neljän jengi". Jokaisella pääilmansuunnalla on oma johtajansa. Rikillä on erittäin alhainen toleranssi epäoikeudenmukaisuudelle, joten hän ottaakin kaikilta heti luulot pois astuessaan vankilan pesutiloihin jossa vanhaa miestä kiusataan. Miehellä on mitä flexata.

Vankilan rutiineita rikkova Riki-Oh ei miellytä "neljän jengin" pomoa: Kyklooppi Dania (Mei Sheng Fan) ja pistääkin kätyrinsä hommiin Rikin kukistamiseksi - aina välillä popsien tekosilmästään minttupastilleja. Homma alkaa käydä kuitenkin vasta kunnolla oudoksi kun vankilanjohtaja saapuu paikalle ilkikurisen poikansa kanssa. Kaikki huipentuu hänen metamorfoosiinsa. 

Vankilanjohtaja
Riki-Oh oli piristävä yllätys. Odotin enemmän kungfuilua, mutta ei siinä paljon tarvinnut muinaista taistelulajia käyttää kun veri jo lensi. Nyrkin iskut menivät ihmisten läpi ja silmäkin popsahti pois paikoiltaan. Miltei kymmenen minuutin välein sai olla käsi suun edessä kun ruudulle iskeytyi toistaan gorempia kohtauksia. Kaikki oli niin yliampuvaa, että komediaahan se enimmäkseen oli.

Ei tylsää hetkeä.

****

Ohjaaja: Ngai Choi Lam (The Cat, Erotic ghost story)
Pääosissa:Siu-Wong Fan, Mei Sheng Fan, Ka-Kui Ho
Kesto: 1h 31min
Valmistusmaa: Hong kong, USA, Japani

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. tämä oli kyllä niin rankka, että en ollut henkisesti valmis! :D

   Poista
  2. En ollut itsekään, kun ekan kerran tämän katsastin. Asiaa ei auttanut yhtään sekään, siitä versiosta uupui täysin englanninkielinen tekstitys. Mitään puheesta ymmärtänyt, kun en kiinaa osaa kuin yhden sanan eli sifu.

   Loppuun pieni pyyntö. Kävisitkö heittämässä ehtiessäsi kommenttia kehiin tuonne meikän blogiin. Aika usein tänne kuitenkin kommentoinut, joten vuoroin vieraissa ja silleen. Pakkohan toki ei ole, mutta kovasti siitä ilahtuisin...

   Poista
  3. pitää korjata tilanne! :) Olen ollut vähän turhan laiska muutenkin nyt käymään täällä blogimaailmassa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Siitä sai heti ensimakua mitä tulevan pitää! :)

   Poista