sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 10. elokuuta 2018

330/1001 Touch of evil (1958)

Orson Wellesin ohjaama Pahan kosketus (Touch of evil) on intensiivisen ahdistava poliisin korruption kerronta Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalta.

Meksikolainen huumepoliisi Mike Vargas (Charlton Heston) on juuri aviotunut yhdysvaltalaisen Susanin (Janet Leigh) kanssa. Kuherruskuukausi keskeytyy kun rajan ylittävä auto räjähtää. Vargasit tempautuvat huumemaailman isojen tekijöiden pyöritykseen ja vyyhdin auettua ilmenee, että hyvisten puolella olevatkaan eivät ole pulmusia.

Orson Welles esittää itse poliisikapteeni Hank Quinlania. 

Nuori aviopari
Orson Wellesin ohjaamat elokuvat ovat olleet yleensä erittäin miellyttävä seurata ja muutenkin hyvännäköisiä katsella. Pahan kosketus alkoi heti kiinnostavasti tuoreen avioparin kävellessä kohti Yhdysvaltojen rajaa pitkin Meksikon katuja väistellen liikennettä letkeän musiikin soidessa huolista vapaana. Elokuvan sävy muuttui kuitenkin hyvin nopeasti ja alun letkeys oli loppuelokuvan hyvin kaukana. Susanin jouduttua huumekartellin kidnappaamaksi ja raiskauksen uhan astuttua kuvioon alkoi katsominen olla jo erityisen ahdistavaa. 

Loppua kohden mielenkiintoni kuitenkin herpaantui eikä tarina jaksanut pitää otteessaan. Kaikki näyttelijät olivat hyviä, mutta elokuva itsessään epämiellyttävää katsottavaa.

***

Ohjaaja: Orson Welles (The Stranger, Citizen Kane)
Pääosissa: Charlton Heston, Orson Welles, Janet Leigh
Kesto: 1h 35min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.