sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 26. toukokuuta 2014

Rocky III (1982)

Tiikerinsilmä - Rocky III (Rocky III) esittelee meille uuden kipaleen lisäksi Mr T:n Clubber Langina, joka haastaa nyt titteliä pitävän Rockyn (Sylvester Stallone), juuri kun hän olisi jäämässä eläkkeelle nyrkkeilystä. Mestaruuden tuoma maine ja mammona on "sivistänyt" Rockyn niin pahasti, että ei hän pärjää nuorelle haastajalle ja menettää mestaruusvyönsä. Luottomanagerinsa Mickeyn (Burgess Meredith) menehdyttyä ottaa Apollo Creed (Carl Weathers) Rockyn valmennettavakseen, koska hänkään ei erityisesti röyhkeästä Clubberista välitä. 

Apollo päättää viedä Rockyn pois kaikesta fanihumusta köyhille kotikulmilleen, Rockyn kun on löydettävä se "tiikerin katse", että hänellä olisi edes pienintäkään mahdollisuutta uusintaottelussa Clubber Langia vastaan. 
Mukana myös Hulk Hogan Thunderlipsinä. 

"I pity the fool"
Rocky kolmosesta huomaa hyvin, että nyt ollaan siirrytty 80-luvulle. Rocky saa maistaa yltäkylläisyyttä ja liukuukin sulavasti mainoksesta toiseen sekä pousaa fanien kanssa. Sellaista Rockya ei tietenkään ole mielenkiintoista katsoa, joten mestaruuden mentys oli sopiva ravistus ja Clubber yllättävän kova vastus. Ajattelin etukäteen ettei Mr. T:tä  varmaan voisi kovinkaan vakavasti ottaa, mutta mukavalla raivolla hän oli varteenotettava loppuvastus. 

Mielestäni alun hyväntekeväisyysottelu Hulk Hoganin esittämän Thunderlipsin kanssa oli myös hauska veto vaikka ei sinällään liittynytkään mihinkään. Parasta oli kun Hulk ja Rocky olivat kavereita lopussa. Pidin myös siitä, että Apollo valmensi Rockyä ja antoi jenkkilippushortsinsa titteliotteluun. Tällaiset ystävyyselementit olivat hyviä Rocky 3:ssa. Pidin kovasti Mickeystäkin, mutta vaihtelun vuoksi oli tärkeää, että Apollo asteli hänen kenkiinsä.

Tietysti tämä kolmonen toisti kahden edeltäjänsä juonta siitä, että aluksi Rocky ei oikein ole hyvässä kunnossa ja sitten Adrian (Talia Shire) saa pään kuntoon ja sitten taas treenataan tiikerin raivon lailla. Konsepti on kuitenkin toimiva ja jaksoi sen vielä tämän kolmosen verran ainakin katsoa. Saa nähdä mitä nelonen ja vitonen tuo tullessaan kun en niistä hirveästi muista. Neuvostoliitto taisi ainakin jossain olla vastassa vaikka Clubberin pitikin jäädä Rockyn viimeiseksi vastukseksi.

***

Ohjaaja:Sylvester Stallone (Rocky II, Rocky IV, Rocky Balboa, Rambo)
Pääosissa: Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young
Kesto:99min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.