sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Return to Me (2000)

Palaa luokseni (Return to me) on surukas romanttinen komedia, jossa rakennuksia suunnittelevan Robinin (David Duchovny) eläinten kanssa työskentelevä vaimo Elizabeth (Joely Richardson) kuolee auto-onnettomuudessa. Elizabethin sydämen saa sydänsairaudesta kärsivä Grace (Minnie Driver).

Robin kohtaa Gracen tämän työskentelemässä ravintolassa noin vuosi vaimonsa kuoleman jälkeen ja ihastuu naiseen. Gracelle kuitenkin selviää ajan kanssa, että hänellä on Robinin kuolleen vaimon sydän ja se on tälle aika shokki. Riittääkö rakkaus?

Mukana myös James Belushi.

Sydänleikkauksesta on jäänyt arpi
Tykkään David Duchovnysta kovasti lähinnä X-files- ja Californication -tv-sarjojen ansioista. Minnie Driver on mielestäni ihan sympaattinen. En kuitenkaan nähnyt näiden kahden henkilön välillä hirveästi kemiaa eikä roolitus ihan osunut nappiin tässä romanttisessa elokuvassa. Idea sinällään oli sopivan korni romanttiseen höttöön kuolleen  vaimon sydämestä, mutta mielestäni tämä paljastuminenkin oli hoidettu hieman kömpelösti kun koko elokuvaa oli rakennettu siihen hetkeen.

Elokuva on Gracen siskoa pätkässä esittäneen Bonnie Huntin esikoisohjaus. Mielestäni on hauskaa, että hänet roolitetaan aina samanlaisiin rooleihin päähenkilön suorasanaisena arkisena ystävänä/ vaimona/ siskona, joka pyörittää usein lapsiperhettä (Beethoven, Jerry Maguire, Villi tusina)  ja että hän roolitti itsensäkin samankaltaiseen osaan.

Hetkittäin ihan hauska. Mukana oli "laadukkaita" eläkeläisiä (mm. Carroll "Archie Bunker" O'Connor, Robert Loggia).

**1/2

Ohjaus:Bonnie Hunt
Pääosissa:David Duchovny, Minnie Driver, Carroll O'Connor
Kesto:115min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.