sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Rocky IV (1985)

Rocky IV jatkaa siitä mihin Rocky III jäi. 


Rocky sai voittamalla Clubber Langin (Mr T) jälleen nyrkkeilymestarin tittelin itselleen. Elettyään jonkin verran mukavaa elämää saapuu areenalle uusi haastaja kun neuvostoliittolainen tappokone Drago (Dolph Lundgren) tulee vaimonsa (Brigitte Nielsen) kanssa Jenkkeihin. Rockyn valmentajana ollut entinen mestari Apollo Creed (Carl Weathers) päättää haastaa Dragon näytösottelussa vaikka ei viiteen vuoteen ole ringissä ollutkaan. Rocky ja Adrian (Talia Shire) ovat molemmat huolissaan Apollosta, mutta Apollo pitää päänsä. Valitettavasti Drago on liian kova vastus ja menehtyy Apollo vammoihinsa. Tästä Rocky saakin uutta puhtia kohdata tämä Yhdysvaltojen ykkösvihollinen - Neukku-Drago. Kisat pidetään kylmässä Neuvostoliitossa jonne Rocky menee treenaamaan lukuisten yipitkien montaasien saattelemana. 

Pikku-Rocky ja jätti-Drago
Tässä nelosessa ei kyllä enää ollut hirveästi uutta tai no kyllähän Rocky kasvatti parran treenauksensa lomassa. 2/3 osaa elokuvasta koostui kuitenkin vanhojen Rocky-elokuvien pätkistä tai montaaseista. Uusia biisejä oli myös tulvillaan, mutta ei mitään Eye of the tigerin tai Rocky-tunnarin veroista. 80-luku oli myös räikeän esillä muun muassa "hassun" kotitalousrobotin, Boss-collegepaitojen sekä rautaesiriipun muodossa. Dolph Lundgren Dragona oli hyvin yksiulotteinen steroidihirmu. 


Drago harjoittelee tylsästi hienoilla laitteilla kun Rocky tuossa oikealla on asian ytimessä
Sinällään ihan hauska idea tämä kylmän sodan osapuolien vastakkainasettelu ja jotenkin hyvin luonnollinen jatkumo Apollon jenkkishortseissa nyrkkeilevälle Rockylle. Silti tämä oli kyllä kehnoin Rocky tähän mennessä.

 **1/2

Ohjaaja:Sylvester Stallone (Rocky III, Rocky II, Rambo)
Pääosissa:Sylvester Stallone, Talia Shire, Burt Young
Kesto:91min
Valmistusmaa:USA

3 kommenttia:

 1. Tarkoitit kai, että paras Rocky-elokuva sitten ensimmäisen osan.

  Tämä vetää jo niin yli kaiken, että sitä vain ravistelee päätään hämmennyksestä kunnes repeää nauramaan kaikelle sisällön absurdille reaganismipropagandalle. Alun patrioottinen Apollo-show, treenimontaaseissa olevat kontrastit siitä kun toinen nostelee risassa villapaidassa ja rähjäisessä parrassa jotain kivirekiä, niin toinen juoksee piikki suonessa pitkin laboratoriota ja ah, se lopun osuus kun neukkujen Dragon ylistys muuttuu "Roky! Roky!"-huudoiksi ja itse Gorba nousee taputtamaan jenkkien ylivoimalle. Tai entäpä se kuinka jokainen kohtaus tuntuu musiikkivideoilta. Aivan ihanan pähkähullu leffa ja melkeinpä kuin parodia Rockysta. Tämän seurauksena minäkin innostuin hetkiseksi käymään kuntosalilla ja koulussa piirtelin sinne tänne Stallonen huutamaan "Dragooo!"

  VastaaPoista
 2. Paulien lahjaksi saama robotti on mainio vekotin. :D

  VastaaPoista
 3. No en nyt kuitenkaan tarkoittanut! :D Mutta olet kyllä oikeassa siinä, että meni kyllä jo niin överin puolelle, että toimi hyvin Rocky parodiana ja melkeinpä komediana ansaitsisikin enemmän tähtiä.

  Ja se robotti oli kyllä jotain ihan toista! xD

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.