sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Robin Hood: Men in Tights (1993)

Robin Hood - Sankarit sukkahousuissa (Robin Hood: Men in Tights) on Mel Brooksin ohjaama leukailu usein filmatisoidusta Robin Hoodin tarinasta. 

Elokuvan juoni on pääpiirteiltään sama kuin esimerkiksi siinä Robin Hoodissa, jossa Kevin Costner on pääosissa, mutta mukaan on sitten siroteltu aimo annos huumoria. Robin Hood (Cary Elwes) palaa ristiretkiltään Jerusalemista takaisin kotiinsa Englantiin vain huomatakseen, että tämän kotitilan on anastanut kuninkaan poissa ollessa hallintaa pitävä prinssi John (Richard Lewis) ja hänen seriffinsä (Roger Rees). Tilasta on jäljellä enää uskollinen sokea palvelija Blinkin (Mark Blankfield), joka antaa Robinin haltuun avaimen kaikkein suurimpaan aarteeseen (joka osottautuu leidi Marianin römpsäksi).

Robin Hood kerää pienen joukon metsäläisiä ja uhmaa prinssiä ja tämän kieroa seriffiä.

Olen nähnyt tämän elokuvan aika monta kertaa eikä se enää ihan niin paljon naurattanut kuin joskus aikaisemmin, mutta kyllä siitä vielä näiden vuosienkin jälkeen löytyi potkua. Mielestäni loistokas oli  varsinkin elokuvan nimikkokappale - Men in tights (mieleeni tuli ihan Monty Pythonin Military fairy). Tässä Beavesin ja Buttheadin katsomana:


Mel Brooksin komediat toki noudattelevat samoja kaavoja sekä vitsejä, mutta ei se haittaa. Kyllä tämä sukkahousutarina mahtui vielä mukaan. Hassua oli sinällään huomata, että elokuvan prinssiä esittänyt Richard Lewis oli kuin köyhän miehen Gene Wilder eleisssään ja repliikkien lausumisissaan. Olihan Gene pitkään Mel Brooksin luottonäyttelijöitä elokuvissa kuten Kevät koittaa Hitlerille sekä Frankenstein Juniori.

Hauska, mutta ei ihan parhainta Melliä.

***

Ohjaaja: Mel Brooks
Pääosissa: Cary Elwes, Richard Lewis, Roger Rees
Kesto:104min
Valmistusmaa:Ranska, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.