sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 19. heinäkuuta 2014

The Verdict (1982)

Ratkaisun hetki (The Verdict) on Sidney Lumetin ohjaama oikeussalidraama. 

Frank (Paul Newman) oli ennen menestyvä asianajaja, mutta on ollut jo pitkään alkoholin orja sekä "ambulanssin jahtaaja". Frankin jutut ovat siis olleet lähinnä tapaturmasyytteitä. Frankin ystävä Mickey (Jack Warden) ei jaksa enää katsoa miehen vajoamista vaan tuo Frankille loistavan jutun sairaalan hoitovirheestä, josta on mahdollista saada isot rahat.

Hoitovirheestä vastuussa oleva sairaala olisi valmis sopimaan jutun isoa korvaussummaa vastaan, mutta Frank on kyllästynyt huoraamiseen ja haluaa viedä jutun oikeuteen vaikka kaikki todennäköisyydet ovat häntä vastaan.

Oikeussalissa voi nähdä Bruce Willisin kolmannessa extra-keikassaan. Löydätkö Brucen kuvasta? Vihje: Ruskea solmio.
Mielestäni oikeussalielokuvat ovat ihan mielenkiintoisia kuten Tom Cruisen tähdittämä Kunnian miehiä, 12 Angry men tai To Kill a mocking bird. Ratkaisun hetkikin toi omat jännitysmomenttinsa. Paul Newman oli mainio alkoholisoituneena Frankina. Mielestäni hän tavoitti katsellaan juuri sen fiiliksen mikä monella tapajuopolla on silmissään. "Cool hand lukemaisista" rooleista tunnettu Paul näytti elokuvassa kykenevänsä olemaan uskottava myös vähemmän coolina. Paul näytteli myös hienosti kohtauksen jossa hän odotti todistajakseen tulevaa lääkäriä juna-asemalla. Kun lääkäri osoittautui tummaihoiseksi näki Paulista koko tunneskaalan, jota ääneen ei voinut sanoa. Ei sinällään, että hän olisi ollut rasisti vaan mielikuvien rakentamisen kannalta johon hänen juttunsa perustui. Toisaalta taas oli vähän ikävää ja kenties rasististakin, että lääkäri osoittautui aika epäpäteväksi.

En voi ottaa rahojanne, koska jos otan ne, olen hukassa!
Elokuvassa oli siis mukavasti käänteitä, yllätyksiä sekä hyvät näyttelijät. Kuitenkaan Ratkaisun hetki ei noussut omalla listallani kovinkaan korkealle. Se oli ihan hyvä, mutta ei kuitenkaan niin hyvä. Ehkä tuonkaltaisia draamoja on tullut nähtyä jo niin paljon, että Ratkaisun hetki ei tuonut minulle mitään hirveän uutta pakettiin.

Ihan jännä.

***1/2

Pääosissa:Paul Newman, Charlotte Rampling, Jack Warden
Kesto:129min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.