sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Family Business (1989)

Sidney Lumetin ohjaama Perheyritys (Family Business) esittelee Lumetin komediallisempaa puolta. Pääosissa komeilee saman perheen kolme eri sukupolvea; isoisä Jessie (Sean Connery), poika Vito (Dustin Hoffman) ja pojan poika Adam (Matthew Broderick).

Jessie on ollut aina taipuvainen rikolliseen elämään ja poikansa Vito joutui kasvamaan tässä ympäristössä eikä halua omalle pojalleen samanlaista lapsuutta. Niinpä lihabisneksessä rahansa tehnyt Vito onkin huolissaan kun Adam ilmoittaa keskeyttäneensä yliopisto-opiskelunsa viittä vaille valmistumistaan. Kaiken kukkaraksi Jessien vapauduttua vankilasta suunnittelevat hän sekä Adam murtokeikkaa. Ainoa homma on, että he tarvitsevat mukaan vielä kolmannen miehen. Ennen kuin Vito huomaakaan on hän myöntynyt osallistumaan. Keikka ei mene kuitenkaan ihan kuin suunniteltu. 

Adam, Vito ja Jessie
Tämä elokuva ei kyllä nyt ihan osunut naulan kantaan. Ensinnäkin se, että Dustin esitti Conneryn poikaa ei ollut oikein uskottavaa. Toiseksi se, että Dustinin näyttelemä Vito oli puoliksi sisilialainen ei tuntunut tarpeelliselta elokuvan kannalta. Adamin motiivit ryöstölle jäivät hölliksi: hän ei saanut pitää hauskaa lapsena ja tulevaisuutensa tuntui hänestä ennalta määrätyltä. Broderickin näyttelemä Adam oli kuin tylsän tahdoton vetelys, jota oli epämiellyttävä katsoa. Dustinin näyttelminen tuntui puolestaan siltä, ettei hän oikein tiennyt mitä hänen pitäisi tehdä. Hallitsevana elokuvassa olikin Sean Conneryn näyttelemä mainio vanha rosmo Jessie, mutta hänen karismansa jyräsikin sitten kaikki muut alleen. Juoni myös lässähti totaalisesti ryöstön jälkeen. 

Perheyrityksestä huomaa, että aina ei synny helmiä vaikka laittaakin kaksi nerokasta näyttelijää yhteen.

**1/2

Pääosissa: Sean Connery, Dustin Hoffman, Matthew Broderick
Kesto:110min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.