sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 18. huhtikuuta 2013

Gulliver's Travels (2010)

Lainasin kirjastosta sen kunnosta päätelleen myös useiden keskenkasvuisten lainaaman Gulliverin matkat (Gulliver's travels). Elokuva sai muistaakseni aika huonon vastaanoton kun se saapui Suomen markkinoille. Imdb:ssäkin elokuva on nähtävästi saanut peräti 4,8 tähteä.

Jack Black näyttelee postihuoneeseen jumittunutta Lemuel Gulliveria, joka on ihastunut lehden toimituksessa työskentelevään Darcyyn (Amanda Peet). Lemuel haluaa tehdä Darcyyn vaikutuksen ja hakee matkailutoimittajan paikkaa. Ensimmäisellä tehtävällään, hän kuitenkin eksyy paatillaan jonkinlaiseen pyörteeseen, joka vie hänet lilliputtien maahan. Tässä uudessa maailmassa luuserina elänyt Lemuel pääsee sankarin asemaan ja satuilee aijemmin tekemistään urotöistä. Uuden maailman pahimmaksi  vastukseksi osoittautuu piskuinen kenraali Edward (Chris O'Dowd, jonka tyttöystävä on prinsessa (Emily Blunt), johon Lemuelin uusi paras kaveri Horatio (Jason Segel) on rakastunut.

Jack Black lilliputtien maassa
Minulla oli elokuvaa kohtaan rankat ennakko-odotukset ja ajattelin, että tulen näkemään puhdasta sontaa. Okei, ei elokuva mikään kultakimpale ollut, mutta oli se hieman parempi kuin ajattelin. Jack Black ei ollut parhaimmillaan, mutta veti roolin omalla rutiinillaan läpi. Peetkin jäi etäiseksi rakkauden kohteeksi. Lilliputtimaailmasta täytyy sanoa, että kenraali Edwadia näytellyt Chris oli mainio ja naurahdin muistaakseni ainoastaan kun hän oli kohtauksessa. Ilmeisesti tämän Gulliverin tarinan ympärille on tehty useampikin leffa, mutta niitä en ole nähnyt, joten aihe tuntui sinällään aika tuoreelta.

Aika kökkö, mutta ei ihan kököistä kököin.

**

Ohjaaja:Rob Letterman
Pääosissa:Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt
Kesto:85min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.