sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Casa de mi padre (2012)

Katsoin Anttilan alesta ostamani elokuvan Taloani ette saa (Casa de mi padre). Kyseessä on Will Ferrellin tähdittämä täysin espanjankielinen parodia alhaisen budjetin telenoveloista.

Armando (Will Ferrell) työskentelee isänsä tilalla Meksikossa. Hänen isänsä arvostaa kuitenkin enemmän toista poikaansa Raulia (Diego Luna), joka (isänsä tietämättä) toimii huumediilerinä. Raul palaa isänsä kotiin mukanaan kaunis Sonia (Genesis Rodriguez), josta hän haluaa tehdä laillisen aviovaimonsa. Sonialla on surullinen menneisyys väkivaltaisen huumediilerisetänsä Onzan (Gael García Bernal) kasvattina.

Armandon kohdatessa Sonian, leimahtaa molemminpuoliset rakkauden tunteet.

Efren Ramirez, Adrian Martinez ja Will Ferrell
En oikein tiedä mitä ajatella elokuvasta. Elokuvan idea oli hauska. Kämäset lavasteet, espanjan kieli sekä ylidramaattiset kohtaukset, kuten liioitellut naurut sekä lähikuvat parodioivat hauskasti espanjalaisten telenoveloiden tunnelmaa. Elokuvaa katsoikin aluksi kiinnostuneena vain sen takia, koska senkaltaista elokuvaa en ollut aikaisemmin nähnyt. Kuitenkin jonkun ajan kuluttua alkoi vitsi tuntua ylipitkältä enkä voinut olla vilkuilematta soittimen ajastinta. Onneksi elokuva oli kuitenkin suhteellisen lyhyt, että tekijätkin ymmärsivät laittaa elokuvaksi vain hieman enemmän kestoa kuin esimerkiksi yhden tv-jakson pituuden. Näyttelijät onnistuivat kuitenkin hyvin vaikka Will Ferrell tuntuikin haparoivan vakavan ja hänelle ominaisen koomikonroolinsa kanssa. Gael Garcia sekä Genesis olivat niin mainioita, että miltei toivoin että elokuvasta ei oltaisi tehty parodiaa vaan ihan tosissaan tehty telenovela, joka olisi sen kautta voinut olla omalla tavallaan hauska.

Paljon mielenkiintoista visuaalista ja auditiivista kuvastoa, mutta kaiken kaikkiaan hieman tylsä ja sisältää väkisin väännetyn tuntuista "kreisiyttä":

**1/2

Ohjaaja:Matt Piedmont
Pääosissa:Will Ferrell, Gael García Bernal, Diego Luna
Kesto:84min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.