sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Swing vote (2008)

Katsoin televisiosta tulleen elokuvan Swing vote

USA:ssa on meneillään presidentinvaalit, joissa on demokraateilla ehdokkaana Donald Greenleaf (Dennis Hopper) ja republikaaneilla "Fraiser" eli tässä elokuvassa Andrew Boone (Kelsey Grammer), joka on myös istuva presidentti. 

Bud Johnson (Kevin Costner) on New Mexicolainen yksinhuoltajaisä, jota ei paljon politiikka kiinnosta. Budin tytär Molly (Madeline Carroll) puolestaan on aiheesta erityisen kiinnostunut. Siinä missä Molly on älykkö on hänen isänsä täysi tollo. Kun suuri äänestyspäivä on käsillä, on Molly sopinut tapaavansa isänsä äänestyspaikalla, mutta Bud lyö päänsä äänestyskylttiin eikä tajuttomuudeltaan saavu paikalle. Murtunut Molly-tyttö päättää mennä salaa äänestämään isänsä puolesta, mutta juuri kun hän on syöttämässä elektroniseen äänestyslaitteeseen ehdokkaansa sammuu laitteesta virta. Molly kuitenkin repäisee äänestyslipukkeen kannan itselleen talteen. Budille selviää tyttären tempaus ja valehtelee tämä vaalin valvojille, että oli yrittänyt itse äänestää. Vaalinvalvojat vaativat Budia vannomaan, että tulee lähitulevaisuudessa äänestämään sille varattuna päivänä.

Käy kuitenkin niin jännästi, että molemmat ehdokkaat ovat saaneet tasan saman verran ääniä ja tulee Budin äänestä ratkaiseva - swing vote. Tämä käynnistää hullun myllyn kun 10 päivän aikana molemmat ehdokkaat kohdistavat vaalikampanjansa vain tälle yhdelle miehelle ennen hänen määrättyä äänestyspäiväänsä. Demareita auttaa kampanjavetäjä Art Crumb (Nathan Lane) kun republikaanien kampanjaa vetää puolestaan Martin Fox (Stanley Tucci).

Bud ja lapsi
Oli tavallaan hauskaa nähdä Kevin Costner kerrankin hieman rennomman miehen roolissa kun hänet näkee yleensä vakavan jäykistelijän rooleissa. Kevin Costner oli lapsuuden idolini. Olin aivan myyty niin Robin Hoodista, Bodyguardista, Lahjomattomista, Täydellisestä maailmasta kuin Tanssii susien kanssa elokuvastakin. Harmi, että mieheltä ei ole tullut useaan vuoteen mitään kovinkaan hohdokasta. Olen kyllä kuullut paljon hyvää Armottomasta maasta, mutta se odottaa vielä hyllyssä katsomista. Tämänkään elokuvan rooli ei kuulu niihin hohdokkaisiin, mutta ainakin se oli hieman erilainen. 

Mielestäni elokuvan ajatus oli mielenkiintoinen, että yhden junttimiehen ääni ratkaisee koko kisan ja sitten molemmat puolet heittävät omat ideologiansa roskakoriin saadakseen vain tämän yhden miehen puolelleen. Dennis Hopperin rooli jäi hieman ohueksi, mutta Kelsey Grammar oli uskottava republikaanien ehdokkaana. Kummankin puolen ylilyötyjä vaalimainoksia oli hauska katsoa. 

Loppu meni kuitenkin hieman juustoiseksi, kun Bud ei halunnut enää pettää tytärtää ja päätti ruveta välittämään oikeasti asioista.

Tämän elokuvan parissa viihtyi sen yhden kerran.

**1/2

Ohjaaja: Joshua Michael Stern
Pääosissa: Kevin Costner, Paula Patton and Kelsey Grammer
Kesto: 120min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Minäkin pidin Swing Votesta pitkälti juuri tuosta mainitsemastasi Costnerin rentoudesta johtuen, joka toi mieleen samaisen herran Tin Cupin, joka ei myöskään mikään täydellinen elokuva ole, mutta hyväntuulinen.

    VastaaPoista
  2. Tin Cuppia en ole nähnyt, pitääkin katsastaa!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.