sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 7. joulukuuta 2012

Nativity! (2009)

Play-verkkokaupassa suositeltiin jouluelokuvaa nimeltä Nativity!, joten päätin sen ilokseni ostaa. Nativityllahan tarkoitetaan joulunäytelmää, joka useissa kouluissa ympäri maailmaa joulujuhlassa näytellään. Siinä esitellään  kuinka Jeesus syntyi maailmaan. 

Paul Maddens (Martin Freeman), Gordon Shakespeare (Jason Watkins) ja  Jennifer Love (Ashley Jensen) ovat elokuvan alussa ystävyksiä jotka suunnittelevat tulevaisuuttaan. Paul ja Jennifer seurustelevat keskenään. Shakespeare päätyy yksityiskoulun professoriksi, Jennifer päätyy Hollywoodiin ja Paul jää Britteihin julkisen koulun ala-asteen luokanopettajaksi. Koska Jennifer jätti Paulin jouluaikoihin vihaa hän nyt kyseistä vuodenaikaa.

Paul saa epähalutun tehtävän suunnitella koulun joulunäytelmän, johon hän saa avukseen rehtorin siskon pojan - mr. Poppyn (Marc Wootton), joka osoittautuu mieletään lapseksi. Kun Paul sattumalta kohtaa vanhan ystävänsä Shakespearen, joka on tuottanut joka vuosi suurmenestystä niittäneitä joulunäytelmiä, päätyy hän valehtelemaan Poppyn ollessa läsnä, että Hollywood tulee katsomaan hänen näytelmäänsä. Paulin harmiksi Poppy on kertonut kaikille koulussa tämän ilouutisen ja Paul päättääkin pysyä valheessa ja yrittää saada Jenniferin jotenkin järkkäämään, että Hollywood oikeasti tulisikin. 


 Nativity kyllä yllätti hyvinkin positiivisesti. Siitä on pitkä aika kun olen nähnyt viimeksi noin teeskentelemättömän jouluelokuvan. Elokuvan lapsista osa oli niin sanottuja normilapsia ja osa draamakoulusta, joka lisäsi elokuvan autenttisuutta. Oli myös hauskaa, että elokuvan lopussa tämä joulunäytelmä esitettiin kokonaisuudessaan (ei kuitenkaan mitenkään ylipitkästi). Missään vaiheessa ei tullut sellaista siirappimaista olotilaa kuten useiden jouluelokuvien aikana tulee. 

Martin Freeman sopi hyvin tiukkapipoisen Paulin rooliin ja mr. Poppy oli kuin toisesta ulottuvuudesta tullut. Voisi kuvitella että lapsenmielinen hahmo tuntuisi vähintäänkin ärsyttävältä, mutta Poppyn näyttelijä tuntui vain esittävän itseään. Tykästyin elokuvan romanttiseen kohteeseen, eli Ashley Jenseniin, jo tv-sarjassa Extras ja hän oli tässäkin hyvä vaikka olikin vain pienessä sivuroolissa. Lapset olivat oikein mainioita ja heidänkin dialoginsa tuntui todella aidolta, ei yhtään Dakota Fanning meininkiä. 

Tykkäsin!

***1/2

Ohjaaja: Debbie Isitt (Confetti)
Pääosissa: Martin Freeman, Marc Wootton ja Jason Watkins
Kesto:105min
Valmistusmaa:UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.