sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

How the Grinch Stole Christmas (2000)

Katsastin jouluaiheisen elokuvan The Grinch (How the Grinch Stole Christmas).

Dr. Seussin kirjaan perustuva elokuva Grinchistä, joka vihaa joulua. Grinchin (Jim Carrey) lapsuus fantastisessa Whovillessä ei ole onnellinen, koska kaikki pilkkaavat häntä hänen erilaisuudestaan. Karvainen ja vihreä Grinch muuttaakin jo hyvin nuorella iällä vuoren huipulle luolaan asustelemaan. Whovilleläisille joulu on kaikki kaikessa, joten Grinch vuodenaikaa sen takia vihaakin. 

Grinch pelastaa pikku Cindyn (Taylor Momsen) lahjakoneesta, jonka jälkeen Cindyn pää menee pyörälle, koska hänelle on kerrottu, että Grinch on paha olento. Kun Grinch punoo katalan juonen joulun varastamiseksi ja imee kaikki lahjat koneellaan päättää Cindy vierailla Ginchin luona, koska kenenkään ei tulisi olla yksin jouluna.

Muuttuuko kyynisen Grinchin suhtautuminen jouluun?


Sinällään ihan virkistävää tehdä jouluelokuva, jossa pääosanesittäjä vihaa joulua (tai no onhan tietty Scrooge). Voisin kuvitella, että lapset pitävät elokuvasta Jim Carreyn piirrettymäisen liioitellun  käyttäytymisen takia. Näin hieman, köhöm, kypsemmälle katsojalle jatkuva fyysinen komedia oli hieman liikaa. Ei ollut myöskään kovin yllättävää miten elokuvassa tulee käymään ja sitä tavallaan odottikin, että koska Grinchistä tulee hyvä. Nuori Grinch oli kuitenkin varsin hellyyttävä ja sympaattinen kaveri eikä hänelle olisi suonut sellaista kiusaamista.

Meluisa, värikäs ja paikoin aika rasittava pätkä.

**

Ohjaaja: Ron Howard (Angels and demons, Da Vinci code)
Pääosissa:Jim Carrey, Taylor Momsen ja Jeffrey Tambor
Kesto:104min
Valmistusmaa:USA, Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.