sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 22. joulukuuta 2012

A Christmas carol (1999)

Näitä Christmas Carol -elokuvia onkin tehty muutama. Katsoin Patrick Stewartin tähdittämän tv-elokuva version.

Kyseessä on siis Charles Dickensenin kirjaan perustuva elokuva kitupiikistä nimeltä Scrooge (Patrick Stewart), joka ei pidä joulusta ja joka on ilkeä kaikille. Ainoat henkilöt jotka hänestä kaikesta huolimatta välittävät ovat hänen alaisensa Bob (Richard E. Grant) sekä hänen siskonpoikansa Fred (Dominic West).

Joulunaikaan Scrooge saa pelottavan vierailun edesmenneeltä bisnespartneriltaa, joka pyytää Scroogea välttämään oman kohtalonsa. Niinpä Scrooge saa vierailun kolmelta hengeltä; menneisyyden, nykyajan sekä tulevan joulunhengeltä. Kokemukset muokkaavat vanhaa kitupiikkiä peruuttamattomasti.

Menneisyyden henki kera Scroogen
 En erityisemmin pitänyt tästä versiosta vaikka Patrickista noin näyttelijänä pidänkin. Kaipasin Bill Murray -version huumoria, mitä tässä ei oikeastaan ollut ollenkaan. Ja kun tehdään uusintaversio näin tunnetusta tarinasta, niin kaipaisi jotain radikaalia erilaisuutta, että se jaksaisi kiinnostaa. Mielestäni joulunhenget olivat tylsiä eikä tarina koskettanut millään tavalla. Lopputuloksen kun tiesi jo etukäteen, niin ei elokuvasta jäänyt oikein mitään positiivista käteen paitsi Patrickin laadukas näyttely.

Nukahdin kesken.

**

Ohjaaja: David Hugh Jones
Pääosissa:Patrick Stewart, Richard E. Grant ja Joel Grey
Kesto: 95min
Valmistusmaa: USA, Fantasia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.