sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 14. joulukuuta 2012

A Single Man (2009)

Teeman elokuvafestivaali jatkui A Single man -elokuvan muodossa.

Eletään 60-luvulla. George (Colin Firth) on kirjallisuuden opettaja, joka on menettänyt poikaystävänsä auto-onnettomuudessa. George meinaa päättää päivänsä, koska ei jaksa enää oman elämänsä tyhjyyttä ilman omaa kultaa (Matthew Goode). Yksinäisellä Georgella on kuitenkin yksi ystävä - Charley (Julianne Moore). Georgeen ottaa myös kontaktia eräs hänen oppilaistaan (Nicholas Hoult).

George ja Charley
 Elokuva oli esteettisesti miellyttävä silmälle. 60-luvun tunnelmaa välitti lievästi kellertävä kuvasuodatin. Colin Firth näytteli hyvin kyynistä opettajaa eikä hänen homous noussut tarinan päällimmäiseksi teemaksi. Elokuvassa käytettiin paljon lähikuvia varsinkin erilaisten kauniiden ihmisten silmistä ja kasvoista. Tämä silmien kuvaaminen ehkä ajoittain häiritsi, mutta kauniit ihmiset sopivat hyvin elokuvan esteettiseen miellyttävyyteen. Julianne Mooresta en erityisemmin pidä kuin muutamassa elokuvassa enkä hänestä tässäkään erityisesti tykännyt. Nicholas Hoult, joka tunnetaa roolistaa poikana samannimisessä elokuvassa, oli puolestaan kasvanut hätkähdyttävän komeaksi. Miltei ylimaallisen komeaksi eikä hänen osassaan tarvinnutkaan olla kuin empaattinen ja hyvännäköinen. 

Pidin erityisesti kohtauksesta, jossa George hakee sopivaa asentoa itsensä ampumiselle. Traaginen asia saa banaaleja piirteitä ja tekee traagisesta asiasta koomista.

Elokuva ei tehnyt minuun kuitenkaan niin suurta vaikutusta kuin joihinkin muihin. No, niinhän se monesti menee, mutta ymmärrän siis jos jonkun mielestä tämä on loistava elokuva. Luulisin, että elokuva vetoaa erityisesti naisiin, joilla on mustat ja lyhyet hiukset.Tämä on veikkaukseni, heh. 

***

Ohjaaja:Tom Ford (Esikoisohjaus)
Pääosissa: Colin Firth, Julianne Moore ja Matthew Goode
Kesto:99min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Minuun tämä teki niin suuren vaikutuksen, että aiemmin aikalailla inhoamastani Colin Firthista tuli näyttelijä jonka elokuvia valitsen katsottavaksi jopa hänen vuokseen.

    VastaaPoista
  2. Colin oli kyllä varsin vakuuttava vaikka hänestä jo ennen tätä elokuvaa diggailin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.