sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 23. heinäkuuta 2016

Kesäkaverit (2014)

Hankoon...jotain pakoon ja Hankoon...Kesäkavereista tulee ensimmäisenä minulla mieleen Kashmir-puseron ärsyttäväksi ralliksi muodostunut "Hanko-biisi", joka kaikasi elokuvan tuloaikana joka tuutista.

Iiris (Anna Paavilainen) ja Karoliina (Iina Kuustonen) ovat kaverukset jotka ovat saaneet kesätöitä kahvilasta Hangosta. Tarkoituksena on bilettää ja ottaa arskaa. Iiris ei tiedä mitä haluaa elämältään ja tekeekin jos mitä hommia ulkomailla. Karoliina puolestaan valmistuu pian tuplamaisteriksi ja kipuilee gradujensa kanssa. 

Töissä he lyöttäytyvät yksinkertaisen Eevan (Minka Kuustonen) kaveriksi ja pääsevät hänen avullaan asumaan kivaan huvilaan kesäksi. Tytöt pitävätkin hauskaa, mutta kolhuilta ei voida välttyä kun mukaan tulee pari miespuolista säätöä. 

Elokuvassa voi nähdä myös Pihla Viitalan, Aku Hirviniemen ja Eero Ritalan.

Kesäkaverukset
Kesäkaverit oli ihan hauska ja kepeä kesäelokuva. Jos olisin nähnyt elokuvan 10 vuotta sitten, niin olisin ehkä paremmin voinut siihen samaistua. Nyt käsitellyt asiat eivät olleet aivan niin ajankohtaisia. Naisten välisestä ystävyydestä oli kuitenkin ihan virkistävä nähdä suomalainen elokuva vaikka pakollisilta mieskuvioilta sekä riitautumiselta ei voinutkaan välttyä. 

Näyttelijät tekivät ihan hyvää työtä rooleissaan, joskin sivuosassa ollut Pihla varasti shown Iiriksen siskona raikkaan räväkällä olemuksellaan. Aku Hirviniemen pieni cameo oli puolestaan täysin turha ja miltei ärsyttävä, että hänet piti tähänkin suomalaiseen elokuvaan tuikata.

#elokuvahaaste2016 (7.Elokuvassa juhlitaan)

**1/2

Ohjaaja:Inari Niemi
Pääosissa: Anna Paavilainen, Iina Kuustonen, Minka Kuustonen
Kesto:1h30min
Valmistusmaa:Suomi


5 kommenttia:

 1. Nämä samat kyllä kiertelee joka rainassa. Itselle muodostunut jo melkein antireaktio johonkin Jussi Vataseen, kun se on joka-ikisessä-leffassa-mitä-suomessa-oikein-tehdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Että piti se Hirviniemi sitten väkisin tunkea mukaan tähänkin tuotokseen...

   Poista
  2. Näin viime yönä jotain untakin Aku Hirviniemestä ja se pilasi mun unenkin...:(

   Poista
  3. Ei hemmetti sentään. Nyt se tyyppi tunkee jo toisten uniinkin kuin Freddy Krueger ikään. ...never sleep again...

   Poista
  4. :D Todellakin! Erinomainen vertaus!

   Poista