sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 9. heinäkuuta 2016

It Runs in the Family (2003)

It Runs in the family -elokuvassa näytellään perhesuhteita vaikka niitä ei näytellä tarvitsisikaan:  Michael Douglas on Kirkin poika kun taas Cameron on Michaelin poika. Ja esiintyypä elokuvassa Kirkin tosielämän vaimo, Diana Douglas, hänen näyttämövaimonaan. Rory Culkin ei kuulu Douglasien klaaniin, mutta onpa hänellä oma Culkinien suvun taakka kannettavanaan.

Grombergien juutalainen perhe on sekalaisen kirjava ja täynnä ongelmaisia ihmisyksilöitä. Perheen isä Alex (Michael Douglas) pettää vaimoaan (Bernadette Peters) ja Alexin isä Mitchell (Kirk Douglas) puolestaan toivoo vain omaa kuolemaansa. Tämä kuitenkin toiveistaan huolimatta menettää ensin vaimonsa ja veljensä. Alexin pojillakin on omat draamansa kun nuorempi (Rory Culkin) kokee ensisuudelmansa ja vanhempi (Cameron Douglas) jää kiinni kannabiksen kasvatuksesta. On aina ikävää kun tajuaa elokuvan ensimetreillä, että luvassa tulee olemaan huono elokuva. Tässä kävi niin. Valitettavasti ennakkoaavistus kävi toteen enkä olekaan pitkään aikaan nähnyt yhtä ikävystyttävää elokuvaa, joka näytti ja kuulosti niin huonolta. Muistiinpanoihini tallentunut omakuva heijastelee hyvin omia fiiliksiäni elokuvan mittelöissä.


Pätkä epäonnistui kaikessa ja tuntui siltä kuin sitä ei edes kukaan ohjaisi. Varmasti osa ongelmaa oli lukuisten tosielämän perheenjäsenten esittäessään "itseään". Elokuvasta puuttui kunnon tarina eikä ihmisten paljous helpottanut sen seuraamista kun kukaan ei vaikuttanut kovinkaan kiinnostavalta. Ainoat valonpilkahdukset tapahtuivat Kirkin ja Michaelin yhteisissä kohtauksissa ja elokuva olisikin voinut keskittyä enemmän heidän ympärilleen. Nyt tämä amatööritunnilta vaikuttanut kyhäelmä kaatui omaan ponnettomuuteensa.  

Suomentaja heitti DVD-versiossani omat paukkunsa kehiin suomentamalla ensin sanan "schmuck" mulkuksi jonka jälkeen tyytyi vain toistamaan saman sanan englanniksi. Kyllä, se oli mielenkiintoisin asia koko elokuvassa.

Menetetty 1h 45min.

*

#elokuvahaaste2016 ( 41.Elokuva, jossa on iäkkäämpi mies pääosissa)

Ohjaaja:Fred Schepisi
Pääosissa:Kirk Douglas, Michael Douglas, Bernadette Peters
Kesto:1h45min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Tämä ei ennen katselua vaikuttanut idealtaan kovinkaan erikoiselta, mutta vaikutti suht' erikoiselta esiintyjäkaartinsa sukulaissuhteiden vuoksi, mutta katselun jälkeen huomasi ettei nähnyt todellakaan mitään erikoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ainoa erikoinen asia oli se kuinka erikoisen huonoksi se oli saatu.

      Poista