sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 16. heinäkuuta 2016

A Force of One (1979)

Yhden miehen armeija (A Force of one) on luonnollisestikin yhtä kuin Chuck Norris

Matt Logan (Chuck Norris) on Vietnamin sodan veteraani, joka opettaa nykypäivänä lapsia karate-koulussa. Matt myös taistelee ammattilaisena kick-boxingin saralla. 

Paikalliset poliisit ovat huolissaan kun alueen huumeiden käyttö ja rikollisuus kasvavat. Viimeinen tikki on kun itämaisten taistelulajien taitaja (Bill Wallace) murhaa kaksi valeasuissa olevaa poliisia. Poliisipäällikkö Dunne (Clu Gulager) päättää palkata Mattin avustamaan mystisen murhaajan kiinni saamisessa sekä opettamaan karatea muutamalle poliisille. Samalla syttyy pientä romanttista kipinää kun yksi poliiseista on kaunis Mandy (Jennifer O'Neill). 

Matt ei melkein lähden leikkiin mukaan ennen kuin hänen ottopoikansa murhataan saman miehen toimesta. Tällöin on leikki kaukana. Eeppiseltä välienselvittelyltä ei voida välttyä.  

Tämä on kyllä aika hieno promokuva
70-luku oli kulta-aikaa Hongkongin alhaisen budjetin kung-fu-elokuville ja luonnollisestikin jenkit ottivat vaikutteita tästä suositusta ja edullisesta elokuvagenrestä, jota tämä Yhden miehen armeijakin edustaa. Näytteleminen on tönkköä, kuvakulmat liioiteltuja ja juoni hyvin suoraviivainen. En ole nähnyt Chuck Norrisin näyttelemistä (muistaakseni) aikaisemmin kuin Lohikäärmeen tiessä, jossa oli hyvin vähäpuheinen. Jostain syystä oletin hänen olevan parempi näyttelijä vaikka onkin lukuisissa meemeissä esiintyneenä  niittänyt enemmän mainetta kovuudellaan kuin näyttelijänlahjoillaan.  Toiminnallisissa kohtauksissa hän tietysti esiintyi edukseen. Yhden miehen armeijaa ei kuitenkaan ollut tylsä katsoa sen camp-arvon takia ja kallistuikin enemmän komedian kuin vakavasti otettavan toimintaelokuvan puolelle. Ja loppuhan oli yksi parhaimmista mitä olen vähään aikaan nähnyt; hidastetut taisteluliikkeet, huumehöyryisen pitkitetyt taisteluhuudot sekä armon annon jälkeinen telotus.

**1/2

#elokuvahaaste2016 ( 48.Elokuva, joka kertoo henkilöstä, joka on eri sukupuolta kuin sinä)

Ohjaaja: Paul Aaron (A Different Story)
Pääosissa: Jennifer O'Neill, Chuck Norris, Clu Gulager
Kesto:1h30min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Kiitos kaikkien Norris-meemien varmaan aika moni katsoo kaikkia Chuckin elokuvia ensisijaisesti komedioina riippumatta niiden todellisesta lajityypityksestä.

    VastaaPoista