sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 16. heinäkuuta 2016

Independence Day: Resurgence (2016)

Independence day: Uusi uhka (Independence Day: Resurgence) on jatkoa supersuositulle 20 vuotta sitten ilmestyneelle Independence daylle

Alienit tulevat taas. Tällä kertaa alus on isompi. Maapallon tulevaisuus on uhattuna, mutta onneksi mielessä on ykköselokuvasta tuttu pelastuskikka. 

yhyy, kostan vanhempieni kuoleman
"Kamala", "hirveä", "tuskaa", "loppusipa jo" ovat joitain ajatuksia jotka elokuvan aikana kävi mielessäni. Miten kaksituntinen elokuva voi tuntua kolmituntiselta? Se on huonosti tehty; rakenteeltaan pirstaleinen, ei mielenkiintoisia hahmoja, ei kunnon juonta. Kaavamaista ja hölmöä näyttelemistä kaikilta tahoilta, myös kokeneilta Jeff Goldblumilta sekä Bill Pullmanilta. Melkein 100 000 000 dollaria budjetiltaan enemmän kuin edeltäjänsä oleva elokuva kaatoi dollarinsa viemäristä alas. Teknisesti varmasti hieno, mutta se ei riittänyt. Ykkönen oli korni, mutta sen nyt jaksoi edes katsoa ja onnistui rämistelyllään viihdyttämäänkin. 

*

Ohjaaja: Roland Emmerich (Independence Day, 2012, 10 000 B.C.)
Pääosissa: Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman
Kesto:2h
Valmistusmaa: USA


5 kommenttia:

 1. Onpa järjetön budjetti. En ollut hokannutkaan, että se on niin suuri. Sillähän saisi jotain 160 tavallista elokuvaa tehtyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan normi raha, kun Roland Emmerichistä on kyse.

   Poista
  2. Aikoinaan kun Stingin huumeriippuvainen kirjanpitäjä kavalsi häneltä pari miljoonaa dollaria joutui Sting noloon tilanteeseen kun joutui oikeudessa myöntämään ettei ollut edes huomannut tilavajausta. Mikä osoittaa sen että liikaa rahaa on liikaa rahaa, eikä sillä silloin ole enää merkitystä.

   Poista
  3. Muistan joskus kun on itse tarvinnut oikein ruinata Kelalta että saisi edes sen joku 500 kuussa - sellaisina hetkinä tälläiset Stingit ja Emmerichit kyllä ottavat eniten aivoon...

   Poista
 2. Surullista kun sitä suolletaan tällaiseen kakkaan vaikka paljon parempiakin kässäreitä varmasti olisi.

  VastaaPoista