sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Princess of Thieves (2001)

Nyt kyllä lykästi, nimittäin Saiturin pörssissä oli tarjous: "viisi elokuvaa kympillä, myös blu-rayt". Olin luonnollisestikin siis innoissani ja haalin muun muassa tämän Keira Knightleyn tähdittämän Disney-seikkailun nimeltään Princess of thieves.

Robin Hood (Stuart Wilson) taistelee ystäviensä kanssa julman ja epäoikeudenmukaisen prinssi Johnin (Jonathan Hyde) valtaa vastaan. Mukaan taisteluun haluaa myös Robinin aikuistunut tytär Gwyn (Keira Knightley). Isänsä kielloista huolimatta Gwyn päättää lähteä auttamaan köyhää kansaa hirmuhallitsijalta. Kansan ainoa toivo on kuitenkin prinssi Phillip (Stephen Moyer) joka on Rikhard Leijonamielen valinta kruununperijäksi.

Mukana myös Malcom McDowell Nottinghamin pahasuopaisena seriffinä.

Robin Hoodin tytär ja  prinssi Philip
Pidän teoriassa juuri tämän tyyppisistä elokuvista: eletään keskiajalla, ollaan pienen ihmisen puolella ja nainen on elokuvan toiminnallinen sankari. Temaattisesti elokuva kiinnosti myös, koska pidän Robin Hood -legendasta kovasti. Minulla on hieman "mixed feelings" Keira Knightleytä kohtaan vaikka pidänkin häntä ihan hyvänä näyttelijänä. Tässä elokuvassa hän ei häirinnyt ja sopi hyvin tähän tv-jaksomaiseen elokuvaan. Gwynin rakkaudenkohdetta esittänyt Stephen Moyer prinssi Philipinä oli sinällään hämmentävä ilmestys, koska olen niin tottunut hänen olemukseensa True Blood -sarjassa mystisenä vampyyrina, että oli vaikea ottaa häntä vakavasti kirkasäänisenä prinssinä.

Mielestäni elokuvan seniorit tekivät vakuuttavat suoritukset vaikkakin tahallisen koomiset ainakin pahisten osalta. Oli elokuvassa omat heikkoutensakin, kuten jotkut mise-en-scene- ja leikkausratkaisut sekä juonenkulun oikopolut tai tarinankerronnan ontuminen.

yllättävän laadukas tv-elokuva.

***

Ohjaaja:Peter Hewitt (Bill & Ted's Bogus Journey, Kätkijät, Garfield)
Pääosissa:Keira Knightely, Hannah Cresswell, David Barrass, Malcolm McDowell
Kesto:88min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.