sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 11. heinäkuuta 2013

Infestation (2009)

Tässä ötökkäelokuvassa - Tuholaiset (Infestattion) - ulkoavaruudesta tulleet suuren kokoiset ötökät valtaavat maapalloa. Ötökät kuorruttavat ihmiset valkoisella verkolla, niin että he eivät pääse liikkumaan. 

Elämältään suunnaton Cooper (Chris Marquette) on juuri saanut potkut, kun nämä ötökät hyökkäävät hänen työpaikalleen. Cooper selviää hyökkäyksestä ja aloittaa pakomatkan muutaman muun selviytyjän kanssa. Yksi heistä on viehättävä pomon tytär Sara (Brooke Nevin), joka saa Cooperin sydämen pamppailemaan. 

Mukana myös muun muassa Ray "Laura Palmerin isä" Wise

Mölliäinen on saastuttanut isäntänsä.
Chris Marguette oli kuin köyhän miehen Jesse Eisenberg. Positiivista siinä oli se, että hänen naamansa ei ole niin kulunut kuin Jessen. Elokuva lipuikin koko matkansa jossain keskitiellä: se oli ihan hauska, mutta ei hysteerisen hauska ja ihan jännäkin, mutta ei kuitenkaan kamalan kauhea. Elokuvan ongelmana olikin tietynlainen loppuun viemättömyys. Siinä oli hyviä ajatuksia, mutta toteutus ontui. Tämänkaltaisia elokuvia on kuitenkin tullut nähtyä jo useampi kappale, joissa jokin ulkoavaruudesta tullut tai tulleet möttiäiset uhkaavat ihmisten eloa. 

Hauskaa elokuvassa oli kuitenkin Ray Wisen mukana olo. Hän näytteli Cooperin militatistista isää uskottavalla raivolla, joka teki hahmosta koomisen. Olin myös iloinen kun Cooper ja tämän isä päätyivät käyttämään polkupyöriä muukalaisten uhatessa, koska se on nopeampaa kuin kävely ja äänettömämpää kuin autoilu. Pyörä olisi ollut kätevä kulkuväline myös useissa muissa katastrofi-elokuvissa, mutta kuten "Tuholaisista" saattoi havaita, niin pyöräillessä paniikki ei vaan välity samalla tavalla kuin juostessa tai kaahaillessa autolla. Pyörällä kulku näyttää aina jotenkin niin huolettomalta ja mukavalta puuhalta. Tämä oli ilmeisesti elokuvantekijöiden tarkoituskin saada pakomatkasta koomisempi.

Ihan hauska.

***

Ohjaaja:Kyle Rankin (Esikois kokopitkä)
Pääosissa:Chris Marquette, Brooke Nevin, Kinsey Packard
Kesto:91min
Valmistusmaa: USA

3 kommenttia:

 1. "ulkoavaruudesta tulleet suuren kokoiset ötökät valtaavat maapalloa" ja olin jo myyty. Tämä on ostettava itselleni.

  VastaaPoista
 2. Jos sinulla on jotain ylijäämää, niin vaihtaisin tämän kyllä mieluusti johonkin mitä en ole itse vielä nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki minulta löytyy elokuvia joida olen valmis asettamaan vaihtoon. Kunhan vaivaudun, niin pistän vaikka listan elektronispostitse.

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.