sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Toy Story 3 (2010)

Katsoin televisiosta tulleen Toy Story3:sen. Kävin katsomassa kyseisen elokuvan 3D:nä leffateatterissa sen tuloaikana Michael Mooren twiitin innoittamana.

Lotso ja muita leluja
Elokuva on siis jatkoa suosituille Toy Story:lle ja Toy Story2:lle. Elokuvan keskiössä seikkailee aikaisemmista osista tutut Andy-pojan lelut: Dino, Woody (Tom Hanks), Buzz Lightyear (Tim Allen), Mr. ja Mrs. Potatohead, Jessie (Joan Cusack), possu, ufomiehet ja vieterikoira. Andy on kasvanut isoksi ja on lähdössä opiskelemaan. Leluilla ei enää leikitä ja ne pohtivatkin omaa kohtaloaan. Väärinkäsityksen kautta lelut päätyvät Sunnydalen päiväkotiin, jota hallitsee muhkea Lotso-karhu (Ned Beatty). Lelut ajattelevat, että on lottovoitto päästä leikittäväksi joka päivä, kunnes karu totuus päiväkodista ja sen lelumaailman johtajasta selviää.

Mielestäni elokuva oli loistava. Pidin siitä enemmän ensimmäisellä kerralla, mutta oli se vieläkin toimiva. Elokuva oli yllättävän synkkä ja siksi se varmaankin näytettiin televisiosta vasta ilta yhdeksältä. Toy story 3 tarjosi varttuneemmallekin yleisölle paljon nautittavaa. Tuttujen hahmojen lisäksi kolmonen tarjosi monta loistokasta hahmoa, kuten päiväkodissa asuvan asusteista nauttivan Ken-nuken, tai aluksi hyväntahtoiselta näyttävän, mutta menneisyyden runteleman Lotso-karhun. Lotson karusta historiasta Woodylle kertonut klovni-nukke oli myös mahtava.

Ostin elokuvan nähtyäni jopa ohessa olevan kaltaisen t-paidan. Teki niin suuren vaikutuksen.

****



Ohjaaja: Lee Unkrich (Nemoa etsimässä, Toy story 2)
Pääosissa:Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack
Kesto:103min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.