sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Cemetery Junction (2010)

Katsoin Ricky Gervaisin ja Stephen Merchantin ohjaaman elokuvan Cemetary Junction. Vaikka olenkin Gervaisin fani, niin tästä elokuvasta en ollut kuullut mitään vaan sattumalta törmäsin siihen alennuslaarissa.

Cemetary Junction on pikkukaupunki 70-luvun Englannissa. Freddie Taylor (Christian Cooke), Bruce Pearson (Tom Hughes) ja Snork (Jack Doolan). Ricky Gervais esittää Freddien blue-collar isää. Freddie päättääkin, että ei halua olla kuin isänsä ja menee töihin myymään henkivakuutuksia. Hänen ohjaajansa Mike (Matthew Goode) osoittautuu Freddien lapsuuden ihastuksen, Julien (Felicity Jones), poikaystäväksi. Bruce puolestaan joutuu aina hankaluuksiin ja on poliisille tuttu nimi. Snork on lihava ja pervo. Suunnattomasti aloittavat kaverukset alkavat elokuvan edetessä hahmottamaan mitä he oikeasti haluavat.

Elokuvassa voi myös nahdä Emily Watsonin sekä Ralph Fienneksen Julien isänä ja äitinä. Sekä cameot Stephen Merchatilta ja Karl Pilkingtonilta.

Freddie, Snork ja Bruce
Elokuva on saanut aika paljon lokaa niskaan, mutta minusta se oli hyvä. Siinä oli ehkä enemmän draamaa kuin komediaa ja siksi varmaankin Rickyn kohdeyleisö ei ole ollut riemuissaan, mutta minusta elokuvassa oli hyvä tarina. Oikeastaan Snork ja Freddien perhe olivat vastuussa elokuvan komediallisesta annista. Snorkin osalta komedia oli huonoa, mutta mielestäni Freddien perheen kotona käydyt keskustelut olivat hulvattomia. Kapinallinen Bruce ja herkkä Freddie olivat puolestaan vastuussa elokuvan draamallisesta annista. Ja varsinkin Brucea näytellyt Tom Hughes oli erinomainen. Hänessä oli asennetta. Mieleen tuli nuori Daniel Day-Lewis elokuvassa Isän nimeen. Mielestäni oli virkistävää, että pääosissa oli ainakin minulle tuntemattomia näyttelijöitä.

Kiva elokuva.

***

Ohjaajat: Ricky Gervais, Stephen Merchant
Pääosissa:Christian Cooke, Felicity Jones, Tom Hughes
Kesto: 95min
Valmistusmaa: UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.