sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 23. lokakuuta 2014

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Star Wars: Episodi III - Sithin kosto (Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith) on jatkumoa Episodi 1 ja 2:lle.

On kulunut kolme vuotta Kloonisodista ja Anakin Skywalker (Hayden Christensen) alkaa enemmän ja enemmän vaipua Sith-lordi Palpatinen (Ian McDiarmid) pimeän puolen puheille. Palpatine vakuuttaa Anakinin siitä, että koko Jedineuvosto on häntä vastaan. Obi-Wan Kenobi ja muut jedit saavat tietää, että Anakin on nyt Palpatinen miehiä ja jahdissaan jedejä vastaan murhannut muun muassa joukon nuoria jedikokelaita. Obi-Wan ja Anakin päätyvätkin "valomiekkahippasille", jonka seurauksesta Anakin menettää kätensä ja joutuu osittain laavan runtelamaksi.

Miekat ristissä
Mielestäni tämä kolmas Star Wars on paras näistä uusio StaWoista. Palpatinen pirullisuutta ei voi kuin ihailla ja Anakinin muutoksen kauheuden voi kokea raskaana olevan Padmen (Natalie Portman) silmin. Elokuvaa on kyllä kritisoitu siitä, että Padme kuolee synnytyksessä vaikka Jedin paluussa Leia kertoo Lukelle muistavansa äidistään jotain. Hayden veti roolinsa hyvin.

Rohkea veto myös antaa Anakinin murhata pikkuoppilaat. Matka pahan puolelle saa lopullisen muotonsa ja Palpatinen manipulointia oli ilo katsoa. 

***1/2

Ohjaaja:George Lucas
Pääosissa:Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor
Kesto:140min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Tämä on mielestäni tämän ns. uuden Star Wars-trilogin onnistunein osa, mutta tuntui ilmestyessään jo hieman liian myöhään tulleelta anteeksipyynnön tapaiselta yritykseltä.

    Tuossa muutama viikko sitten törmäsinkin boksiin jossa olivat nämä kolme uudempaa leffaa ja hinta oli juuri ja juuri sopivan alhainen, että harkitsin lähes vakavasti paketin ostamista, mutta jätin sikseen kun tulin todenneeksi etten kuitenkaan varmaan katsoisi niitä uudestaan. Ja minä sentään olen ostanut Resident Evileita vain täydentääkseni kokoelmaa, enkä edes pidä niistä. Mutta minä en haluakaan laskea Tähtien sotaan kuuluvaksi kuin ne alkuperäiset kolme elokuvaa. Niin ja ne kaksi Ewokit-leffaa.

    VastaaPoista
  2. Niin, ei noita ainakaan kahta ensimmäistä näistä uusista hirveän mielellään ryhdy katselemaan. Ehkä vain tallaisten putkien yhteydessä. Niistä Ewok-elokuvista olen nähnyt vain toisen ja oli kyllä suhteellisen absurdia katsottavaa kuten StaWa Holiday Specialkin. Pitäisi varmaan lähestyvän joulun kunniaksi katsoa sekin uudelleen vaikka oli muistaakseni aika tuskalllista katsoa jo silloin ensimmäisellä kerralla.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.