sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Lockout (2012)

Lockout on suht tuore lihaksiaan kasvatelleen Guy Piercen tähdittämä sci-fi rymistely. 

Elokuva sijoittuu tulevaisuuteen, jossa vankiongelma on ratkaistu niin, että heidät on laitettu ulkoavaruudessa pyörivälle jättialukselle nukkumisen kaltaiseen tilaan. Presidentin tytär Emilie (Maggie Grace) menee vankilaan tarkastuskäynille varmistaakseen vankien hyvinvoinnin kun asiat menevät pieleen. Haastattelua varten herätetty vanki (Joseph Gilgun) onnistuu kaappaamaan Emilien henkivartijan aseen ja herättämään loputkin vangit. Emilien henki on vaarassa.

Presidentti saa maan päällä kovasti painetta räjäyttää koko kapina-alus avaruuden tuuliin, mutta hän ei haluaisi tapattaa tytärtään, niinpä hän lähettää miehen hommaan, jolla ei ole mitään menetettävää - Snown (Guy Pearce).

Snow ja Emilie
Tämä oli kyllä erittäin merkillinen elokuva. Ensinnäkin näyttely kuin käsikirjoituskin oli pääosin kehnoja. Guy Pierce yritti väkisin vängätä Bruce Willismäisten toiminta-antisankareiden saappaisiin. Aluksi sitä oli vaikea katsoa, mutta loppua myöten siihen hieman lämpenin ja oli hänellä jotain hyviä one-linereitakin. Elouvan pääosa-lady ei sopinut millään muotoa osaansa eikä osannut näytellä vaikka hänen henkensä olisi siitä riippunut.

Joseph Gilgun esittää pahista
En myöskään ymmärrä elokuvan loppua, jossa Emilie kertoo saaneensa selville Snown etunimen, joka on Marion....siis sama kuin Cobralla! Myös Cobrassa on samantapainen kevennys kun nainen hänen feminiinisestä nimestään kevyesti naljailee. Lockoutissa on myös kehnoimmat pahikset joita olen vähään aikaan nähnyt ja niin stereotyyppiset, ettei heitä voi vakavasti ottaa. Koska kaikki on niin nähty, tehty ja kliseistä, niin alkaakin Lockoutin loputtua miettiä, että oliko koko elokuva vain yksi iso parodia?

Hämmentävä pätkä.

**

Ohjaajat:James Mather, Stephen St. Leger
Pääosissa:Guy Pearce, Maggie Grace, Peter Stormare
Kesto:95min
Valmistusmaa:Ranska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.