sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 4. lokakuuta 2014

Robots (2005)

Robots on animaatio Ice agen ohjaajilta.

Rodney Copperbottom (Ewan McGregor) on köyhän robottiperheen vesa, joka haluaa tehdä itsestään jotain. Niinpä hän päättääkin lentää pesästään suurkaupunkiin tapaamaan kuuluisaa näppäräsormista Bigweldiä (Mel Brooks) toivoen, että pääsisi tämän palkkalistoille keksijänä. Kaupunkiin päästyään hän tapaa veijarimaisen Fenderin (Robin Williams), joka järjestää hänelle yösijan suuriperäisen tädin luona.

Vihdoin saavuttuaan Pigweldiä tapaamaan törmää hän vain rahasta kiinnostuneeseen Ratchetiin (Greg Kinnear), joka on ottanut yrityksen haltuunsa- Hän haluaa kaupata roboteille päivityksiä varaosien sijaan. Köyhät ja ränsistyneet robot ovat hukassa, koska heillä ei ole varaa hienoihin upgreidauksiin. Rodney alkaa kuitenkin kätevänä käsistä korjailemaan kanssaveljiään sekä -sisariaan, josta Ratchet ei tykkää.

Rodney ja Fender
Robots oli yllättävän toimiva animaatio, jossa oli mukavaa sanomaa siitä, että uusi ei ole aina paras. Vanhan voi korjata eikä nykyaikaiseen kulutushysteriaan jossa puhelimet vanhenevat puolivuosittain tarvitse sortua. Elokuvassa oli paljon hauskoja sivuhahmoja kuten Robin Williamsin henkiin herättämä Fender tai Paul Giamattin äänellä varustettu ilkeämielinen portinvartija.

Elokuva loppukohtaus on myös loistokas:


 Mukavasti huvittava pätkä, jossa on lukuisia julkkisääniä bongattavana.

***1/2

Ohjaajat:Chris Wedge, Carlos Saldanha (Ice age)
Pääosissa:Ewan McGregor, Halle Berry, Mel Brooks
Kesto:91min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti