sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 23. elokuuta 2014

The Birdcage (1996)

Lainahöyhenissä (The Bidcage) kertoo Armandista (Robin Williams), joka asuu omistamansa drag clubin yläpuolella miespuolisen vaimonsa Albertin (Nathan Lane) kanssa. 

Armandin pojalla (Dan Futterman) on iloisia uutisia; hän aikoo naimisiin senaattori Kevin Keeleyn (Gene Hackman) tyttären (Calista Flockhart) kanssa. Vahvasti oikealla olevan senaattorin takia Armand ja Albert joutuvat esittämään vanhoillista heteroperhettä kun senaattori vaimoineen (Dianne Wiest) tulee tapaamaan tyttärensä kosijan perhettä. Kommelluksilta ei vältytä.

Mukana myös Hank Azaria kompastelevana hovimestarina.

Nathan Lane ja Robin Williams
Lainahöyhenissä on hauska elokuva. Robin Williams on tähän osasyyllinen, mutta shown vie draamakuningatarta esittävä Nathan Lane. Parhautta on kun Lanen esittämä Albert yrittää miehistyä esittääkseen Valin setää appivanhempien tapaamisessa eikä se tunnu luonnistuvan sitten millään vaikka mies onkin. Ainoa asia mikä hieman elokuvassa hämää on "Ally McBeal" esittämässä tyttären roolia vaikka kyseistä sarjaa esitettiinkin vasta tämän elokuvan jälkeen.

Lainahöyhenissä kestää useammankin katselukerran loistavan käsikirjoituksen sekä näyttelijäsuoritusten takia. 

***1/2

Ohjaaja:Mike Nichols (Wolf, Tapaus Henry, Miehuuskoe)
Pääosissa:Robin Williams, Nathan Lane, Gene Hackman
Kesto:117min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Minäkin katselin tämän tuossa muutama päivä sitten, en ollutkaan aiemmin nähnyt koko elokuvaa. Onnistui kyllä hauskuuttamaan kohelluksellaan! "Ally" ja se sulho tosin näyttivät vähän turhan vanhoilta teini-ikäisiksi...

    VastaaPoista
  2. Totta! En edes ajatellut asiaa, mutta se siinä "nuoressaparissa" varmaan myös osittain hämäsi, ettei kyllä ihan niin nuorilta näyttänyt.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.