sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 3. marraskuuta 2017

Godzilla (2014)

Isot möllykät aiheuttavat hässäkkää - Godzilla

Joe Brody (Bryan Cranston) ja hänen vaimonsa Sandra (Juliette Binoche) työskentelevät fiktionaalisessa Tokion lähellä sijaitsevan Janjiran kaupungin ydinvoimalassa, joka mysteerisesti tuhoutuu. Joe menettää vaimonsa ja koko alue evakuoidaan myrkyllisen radioaktiivisuustason takia. Joe saa pakkomielteen tutkia mitä todellisuudessa tapahtui eikä usko virallista tarinaa. Vuosia vierii ja Joen jo aikuiseksi kasvanut merijalkaväenmiespoika Ford (Aaron Taylor-Johnson) menee Japaniin auttamaan isäänsä. Todellisuus alkaa valjeta koko kansalle kun esihistorialliset radioaktiivista jätettä elääkseen syövän monsterit valtaavat alaa. 

Herra itse
Mielestäni elokuva alkoi todella vahvasti ja olin ihan innosta soikeana kun ruutuun asteli ensin Juliette Binoche ja sen jälkeen idolini Bryan Cranston. Mikä ihana duo ja vielä hieman erikoiset kasvot katastrofielokuvassa nähdä. Taso meni kuitenkin äkkijyrkästi kuilun verran matalammaksi kun ensin Julietten hahmo niitattiin ja loppu teilaus tapahtui Cranstonin poistuttua kuvioista aivan liian aikaisin elokuvassa. Loppu tai suurin osa elokuvasta olikin sitten sitä, että "Jake Gyllenhaal -tyyppi" eli Aaron Taylor-Johnsonin näyttelemä Ford-hahmo temmelsi lihaksikas kroppa liitäen monstereita vastustaen armeijan apuna. Ehtipä hän olemaan kadonneen pikkupojan apulaisenakin. Ja niin kivasti häntä odotti huolesta ymmyrkäisenä kultasydäminen sairaalassa työskentelevä vaimo sekä heidän pikkupoikansa.  

Cranstonin hahmon kuoltua siis kaikki omaperäisyys ja kiinnostavuus katosivat elokuvasta kuin tuhka tuuleen ja muuttui se "taas yhdeksi katastrofielokuvaksi" - voi harmi! Miksi Cranston ei olisi voinut olla elokuvan päähenkilö? Tykkäsin niin kovasti siitäkin kuinka Julietten hahmon kuoltua Cranston kuvasi hyvin laajalla tunneskaalallaan sekä ulkoisestikin reppanamaisella olemuksellaan murtunutta miestä jolla on vain yksi pakkomielle - mutta ei teennäisen tuntuisesti, ei liioitellen.

Alku 5/5

***

Ohjaaja: Gareth Edwards
Pääosissa: Aaron Taylor-Johnson, Elizabeth Olsen, Bryan Cranston
Kesto: 2h3min
Valmistusmaa: USA, Japani

4 kommenttia:

 1. Liian vähän Godzillaa. Liian paljon turhia ihmishahmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Ja olisi ollut kivempi ja selkeämpi jos olisi ollut vaan yksi monsteri. Nyt niitä oli liikaa.

   Poista
 2. Vilkaisin mitä olen itse tästä Godzillasta todennut ja tämä tuntuu kiteyttävän ajatukseni edelleen "...asiallisesti tehtyä ison rahan jättihirviöintiä."
  Ei se nyt tajuntaa räjäyttänyt, mutta ei myöskään saattanut sitä narkoosiin. Toisaalta vaikka se ei yhtä kehno olekaan kuin edellinen jenkkiyritys niin nyt tänään ajatellen 2014-versio tuntuu myös vähemmän persoonalliselta kuin se Emmerichin huonosti vitsaileva Jurassiczilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin, moni just sanoo, että ei tää ainakaan niin huono ollu ku se "edellinen". Onhan se krediitti sekin. Ja olihan tässä ihan kivaa actionia ja näytti hyvälle, mutta omaperäisyys tosiaankin katosi vahvan alun jälkeen.

   Poista