sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 18. marraskuuta 2017

The Jungle Book (2016)

Viidakkokirja (The Jungle Book) on elokuva, jossa on pääosassa yksi ihmisnäyttelijä. Suurin osa kaartista koostuukin eläinystävistämme, jotka on tuotu ruudulle motion-capture-tekniikan sekä Jim Hensonin yhtiön tuomien eläinnukkejen avustuksella.

Mustapantteri nimeltä Bagheera (Ben Kingsley) löytää pienen Mowgli-pojan (Neel Sethi) ja ottaa hänet tassujensa suojaan. Hän vie pojan susiperheen kasvatettavaksi ja he ottavatkin tämän omakseen. Paheksuntaa kasvattieläinvanhemmissaan Mowgli aiheuttaa kun haluaa käyttää selviytymiseensä työkaluja joita eläimet eivät käytä. Pikkupoika saa suht rauhallisesti elellä oppien eläinten tavoille kunnes kuvioon astelee tiikeri nimeltä Shere Khan (Idris Elba), jolla on Mowglin kanssa kana kynittävänään. Mowglin isä nimittäin kaltoinkohteli tätä. Hän haluaakin kostaa kokemansa vääryyden Mowglille, vaatien tämän hengen. 

Susiperhe eikä Bagheera halua mitään pahaa pojalle tapahtuvan, joten päättävät lähettää tämän takaisin omiensa pariin. Kaikki ei mene kuitenkaan smoothisti, koska Shere Khan janoaa pojan verta eikä pelkkä lähteminen riitä tälle. Mowgli tapaa pakomatkallaan pahamielisen Kaa-käärmeen (Scarlett Johansson) sekä ystävällismielisen Baloo-karhun (Bill Murray). Joutuupa hän jopa kiipeliin apinakuninkaan (Christopher Walken) luolassa. 

Mowgli saa pakomatkallaan huonoja uutisia kotipuolesta ja päättää kostaa Shere Khanille; pakeneminen saa riittää.

Baloon ja Mowgli
Eläinystävänä Viidakkokirja oli mukava katsella, kiva että oikeita eläimiä hyödynnettiin, niin että liikkeet tuntuivat luonnollisilta. Sainpa katseluseurakseni pikku kissulinikin, joka piti myös leffan eläinpainotuksesta. Mowglin näyttelijä oli mukavan sympaattinen ja ulkoisesti muistutti Disneyn Viidakkokirja-piirroselokuvan Mowglia. Kiplingin Viidakkokirja-teosta en ole lukenut, mutta juurikin Disneyn kautta hahmot olivat tuttuja entuudestaan ja olikin hauska nähdä miten kukin oli toteutettu. Luonnollisen liikehdinnän lisäksi ääninäyttelijät osuivat kohdilleen. Varsinkin Ben Kingsley Bagheerana sekä Idris Elba Shere Khanina toivat ihon kananlihalle. Bill Murray Baloona oli hieman tylsä valinta kun hän on jo Karvisen CGI-hahmon äänenä kuultu. Tässä Baloon rooli oli milteipä samanlainen kuin Karvisen; laiskimus, joka tykkää syödä, mutta tosi paikan tullen auttaa kamuaan.

Viidakkokirja toi tunteet pintaan. Sai jännittää tosissaan pikku Mowglin puolesta, että kuinka hänen oikein käy. Saattoi muutama kyynelkin vierähtää koskettavimmissa kohtauksissa. Ei Neel Sethi nyt mikään Haley Joel Osment ole, mutta tykkäsin hänen luonnollisuudestaan ja sellaisesta hiomattoman timantin tunteesta - ei liian Hollywoodistettu. 

Ohjaaja Jon Favreaulta on odotettavissa Viidakkokirja 2 ja uudelleenfilmatisointi vuoden 1994 Leijonakuninkaasta hieman samaan tyyliin kuin tämä. Elokuva toi selkeästi luottoa ohjaajalle handlata eläinleffoja.

Kiva elokuva.

***1/2

Ohjaaja: Jon Favreau (Elf, Zathura, Iron man, Iron man 2)
Pääosissa: Neel Sethi, Bill Murray, Ben Kingsley
Kesto:1h46min
Valmistusmaa:UK, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti