sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 29. joulukuuta 2016

The Walk (2015)

The Walk kertoo uhmapäisestä nuorallakävelijästä.

Philippe (Joseph Gordon-Levitt) on ranskalainen katuartisti kun löytää nuorallakävelemisen ilot. Hän saa valmentajakseen alan mestarin Papa Rudyn (Ben Kingsley). Philippe kohtaa kiehtovan katutaiteilijanaisen Annien (Charlotte Le Bon) ja ihastuu tähän samoin tein. 

Philippe saa idean epäonnistuneen esiintymisen jälkeen mennä laittomasti nuorailemaan Notre Damen tornien väliin. Päätavoite löytyy kuitenkin New Yorkista ja World Trade Centerin tornien välillä tasapainoilusta. New Yorkiin päästyään Philippe apureineen alkaa suunnittelemaan mahdottomalta tuntuvaa ylitystä.

Philippe yläilmoissa
Joseph oli oikein energinen pikku ranskalainen ja hänen intohimonsa nuorailuun oli käsin kosketeltava. Olin kuitenkin jo alkuun hieman skeptinen että kuinka tämä aihe pitää kiinnostuneena. Kun elokuvaa oli vielä tunti jäljellä ja Philippe oli jo New Yorkissa suunnittelemassa ylitystään mietin, että elokuva ei voi venyttää ylitystä kiinnostavasti koko pitkän tunnin ajan. Ja olinkin oikeassa. Elokuva ei ole huonosti tehty, mutta hieman turha se on kun Philippestä on jo tehty aikaisemmin dokumenttikin: "Man on wire". Dokumenttia en ole nähnyt, mutta mielestäni tämä aihe sopii paremmin dokumenttiin kerrottavaksi kuin tällaiseen dramatisointiin. 

Ihan jännää sitä itse ylitystä (tai ylityksiä) oli katsella. 

Vauhtia ja väännettyjä ranska-aksentteja.

***

#elokuvahaaste2016 (24. Elokuva, joka tapahtuu paikassa, jossa olet aina halunnut käydä)

Ohjaaja: Robert Zemeckis
Pääosissa:Joseph Gordon-Levitt, Ben Kingsley, Charlotte Le Bon 
Kesto:123min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti