sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 28. joulukuuta 2016

The Raven (2012)

Korppi (The Raven) kertoo Edgar Allan Poen teosten pohjalta murhausideansa saavasta sarjamurhaajasta ja hänen vaikutuksestaan Poen elämään.

Edgar Allan Poe (John Cusack) on rahallisesti kamppaileva kirjailija, jonka teoksista mainetta on niittänyt ainoastaan Korppi, jonka kaikki tunnistavat. Edgarilla on mielitietty (Alice Eve) ylemmästä luokasta. Naisen isä ei lämpene sulhasehdokkaalle, mutta he järjestävät toisilleen sala-aikaa. Poliisi ottaa Edgarin mukaan murhatutkimuksiin kun käy ilmi, että joku niittää väkeä perustuen Poen kirjallisiin teoksiin. Poen painajainen käy toteen kun murhamies kidnappaa tämän naisen ja tekee ultimatumin naisen ja Edgarin henkien välillä.

Luulin kannen miestä virheellisesti Edward Nortoniksi
Olin ensinnäkin pettynyt kun huomasin, että pääosissa olikin John Cusack eikä Edward Norton kuten kannen kuvan perusteella luulin. Cusack yleensä hieman "tyyppiroolitetaan" sellaisiin rentun miehen rooleihin, joten mitään yllättävää ei tässäkään suorituksessa ollut. Jotenkin olisin nähnyt Nortonin tässä ennemminkin tuoden syvällisyyttä hahmoon. Korpissa oli ihan hauska sarjamurhaajakuvio, mutta mitään superjännittävää katsottavaa se ei siltikään ollut. Naispääosa Alice Eve ei tuonut muuta kuin kauneutensa mukaan elokuvan antiin. Elokuva näytti hyvältä tummine värimaailmoineen ja uskottavine lavastuksineen.

Korppi jäi nopeasti unohdettavaksi rykäisyksi jota oli kuitenkin ihan viihdyttävä katsoa.

***

#elokuvahaaste2016 (36. Runoon perustuva elokuva)

Ohjaaja: James McTeigue (V Niin kuin verikosto, Ninja assasin)
Pääosissa: John Cusack, Luke Evans, Alice Eve
Kesto:1h50min
Valmistusmaa: USA

4 kommenttia:

 1. Kertakäyttöistä viihdykettähän se tämä tosiaan oli. Uudelleen tuskin siten tulee koskaan katsottua.

  VastaaPoista
 2. Tämä on lojunut hyllyssä jo hyvän tovin ja oli melkein jo pääsemässä katseluun kun olin aikeissa ennen Bond-maratonia pitää kolmen leffan John Cusack-putken. Joskus sitten.

  Tiesin kyllä kannen hepun olevan Cusack, vaikka kyllä Nortonkin olisi kelvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen omistanut tämän jo useita vuosia ja siksi varmaan unohdinkin mitä takakannessa näyttelijöistä sanottiin. Muistan että joku bloggari tätä kehui ja sen perusteella sen itselleni hankinkin.

   Poista