sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 26. joulukuuta 2016

Sleepless in Seattle (1993)

Uneton Seattlessa (Sleepless in Seattle) on Tom Hanksin ja Meg Ryanin tähdittämä romanttinen elokuva.

Annie (Meg Ryan) on juuri ilmoittanut perheelleen jouluaterialla tuoreesta kihlauksesta puolisonsa Walterin (Bill Pullman) kanssa kun poismenomatkalla kuulee psykiatrin pitämän radio-ohjelman jonne leskeksi jääneen Samin (Tom Hanks) poika Jonah (Ross Malinger) on soittanut jallittaen isänsä puhumaan psykiatrin kanssa. Jonahin toiveena on saada isälleen uusi vaimo. 

Toimittajana toimiva Annie päättää kollegansa (Rosie O'Donnell) innoittamana kirjoittaa Samin tarinasta, koska 2000 naista halusi Samin numeron tämän radioesiintymisen jälkeen. Annie huomaa itsekin olevan ihastunut Samiin vaikka ei häntä koskaan ole nähnytkään. Annie kirjoittaa kirjeen Samille jota Jonah pitää täydellisenä. Annie toivoo kirjeessään tapaavansa Samin Empire State buildingillä ystävänpäivänä, jonne Jonah haluaa isänsä menevän. Sam ei ota tosissaan poikansa toiveita ja Jonah päättääkin lähteä yksin New Yorkiin tapaamaan Annea.

Annie kohtaa lopussa Samin ja tämän pojan
Meg Ryan ja Tom Hanks ei hirveästi jaa ruutuaikaa, mutta silti heidät pystyy hyvin kuvittelemaan toisilleen ja kemiat toimivat. Pari toisti romanttiset roolinsa samantapaisessa saman ohjaajan elokuvassa "Sinulle on postia". Megin sidekickinä toimiva Rosie O'Donnell on hulvaton. Annien kihlattuna toimivaa Bill Pullmanin esittämää Walteria käy vähän sääliksi kun hänellä on niin paljon allergioita ja se alentaa hänet tylsäksi mieheksi Annien silmissä vaikka minkä hän allergioilleen mahtaa. Ross on suloinen Samin pojan roolissa ja tekee Tom Hanksin roolistakin sympaattisemman.

Sleepless in Seattle täyttää tarkoituksensa hyvän mielen romanttisena komediana.

***1/2

#elokuvahaaste2016 (44. Klassinen romanttinen elokuva)

Ohjaaja: Nora Ephron
Pääosissa:Meg Ryan, Tom Hanks
Kesto:1h45min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti