sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

The Next Karate Kid (1994)

Karate Kid saa seuraajan (The Next Karate Kid) pitkittää Karate Kid -sarjan vääjäämätöntä kuolemaa vaikka hautajaiset pidettiin jo viimeistäänkin kolmosen kohdalla. "Nelosen" jälkeen tulikin pitkä tauko kunnes vuonna 2010 ulos syljettiin ihan kelvollinen Jackie Chanin tähdittämä "The Karate kid".

Mr. Miyagin (Pat Morita) vanhan sotakaverin leski (Constance Towers) on saanut kasvatettavakseen kuolleen tyttärensä lapsen Julien (Hilary Swank). Julie on täynnä vihaa ja aina hankaluuksissa. Mr. Miyagi päättääkin auttaa ystävänsä muijaa ja muuttaa Julien luokse asumaan. 

Mr. Miyagi on aluksi vaikeuksissa tytön kanssa, mutta yhteisymmärrys alkaa löytymään ja karatesta tulee hyvä tapa purkaa vihaa. 

Mr. Miyagi ja Julie
En hirveästi pitänyt tästä Karate Kidin jatko-osasta. Neljäs Karate Kid -elokuva ilman Daniel-sania tuntui lähinnä rahastukselta. Väkinäistä twistiä yritettiin saada sukupuolen vaihdoksella. Erityisesti korostettiin kuinka erilainen koulutettava tyttö on kuin poika; vaatteiden vaihtoon tarvitaan yksityisyyttä, tanssimekon ostaminen on hankalaa ja poikaan ihastuminen herättää suojeluvaiston. 

En pitänyt tästä asetelmasta, koska toisin kuin edeltävissä Karate kid -elokuvissa Daniel saa löylytyksen osakseen ja sitten taistelee omat taistelunsa joissain Miyagi apunaan. Tässä puolestaan Julie ei juurikaan saa turpaansa vaan hänen sijaiskärsijäksi päätyy tämän ihastuksen kohde Eric (Chris Conrad). Oikeastaan Julie käyttää oppimaansa karatea vasta ihan lopussa. 

Pääpahiksena ollut koulun liikunnan opettaja? Eversti Dugan (Michael Ironside) tuntui olevan vihainen Miyagille sekä Julielle ilman kunnon motivaatiota. Hänen pahisoppilaansakin oli lähinnä koominen.

Kyllä jotkin kohtaukset silti olivat ihan viihdyttäviä ja Pat aina niin karismaattinen. Ei Hilary Swankissakaan mitään vikaa, mutta käsikirjoitukseen olisi voinut hieman panostaa eikä pistää kaikkea painoa sille seikalle, että pääosissa Miyagin rinnalla on nyt tyttö. 

**

Ohjaaja:Christopher Cain
Pääosissa:Pat Morita, Hilary Swank, Michael Ironside
Kesto:107min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.