sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

The Karate Kid, Part II (1986)

Karate Kid II (The Karate Kid, Part II) tekee aluksi pikakatsauksen ensimmäisen osan tapahtumiin jonka jälkeen varsinainen leffa alkaa suorana jatkumona Danielin (Ralph Macchio) voitettua karate-turnajaiset.

Mr. Miyagi (Pat Morita) saa kirjeen Okinawalta, että hänen isänsä on kuolemansairas. Miyagi ja Daniel matkaavat Okinawalle, jossa Miyagin on kohdattava hänelle kaunaa kantava Sato (Danny Kamekona). Myös Daniel saa kohdattavakseen Karate-taitoisen vastuksen.

Tyttöystäväksi Danielille vaihtuu Alin tilalle Kumiko (Tamlyn Tomita).

Sato ja Miyagi kannustaa Danieliä käyttämään rumputekniikkaa
Karate Kid II jatkaa tutulla tyylillä, jossa Miyagi opettaa Danielia sukunsa perinteikkäillä tavoilla. Nyt tosin opetus ei ole niin keskeisessä asemassa kuin ykkösessä. Maiseman vaihdos Okinawaan on ihan virkistävää vaihtelua. Daniel on jatkuvasti vaikeuksissa Saton oppilaan Chozenin (Yuji Okumoto) kanssa verrattaen ykkösen Johnnyyn. Chozen ei ollut kovin vakuuttava osassaan vaan valui enemmänkin pellen puolelle kuin oikeasti pelottavaksi vastukseksi. Saton näyttelijä puolestaan oli ihan kova, mutta tämän elokuvan pahikset kalpenivat ykkösen kuumakalleille. Kuten ykkösen pahista näytellyt Martin Kove haastattelussaan sanoi; Kukaan ei sano vihaavansa minua vaan että rakastavat vihata minua. Samanlaista sappipoltetta eivät nämä mustahattuiset saaneet aikaan, mutta ihan viihdyttävän vastakkain asettelun kuitenkin.

Danielin tyttöystävää esittänyt Tamlyn oli oikein viehkeä sekä hyvä match Ralphin kanssa. Ykkösen Elisabeth Shueta on kuitenkin vaikea ylittää.

***

Ohjaaja:John G. Avildsen (The Karate Kid, Rocky)
Pääosissa:Pat Morita, Ralph Macchio, Pat E. Johnson
Kesto:113min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.