sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 21. toukokuuta 2015

Toy story 2 (1999)

Suursuosion saaneen Toy Storyn jälkeen tuli Toy Story 2. Olenkin jo arvostellut Toy Story 3:n tänne. Toy Story 4 on tekeillä ja ilmestyy paikallisiin teattereihinne vuonna 2017. 

Andy-pojan (John Morris) lelut Woody (Tom Hanks) ja Buzz (Tim Allen) elävät sovussa hassutellen muiden lelujen kanssa kunnes Woodyn käsi repeytyy eikä Andy ota häntä länkkärileirille mukaan. Woody ajautuu vahingossa pihamyyjäisiin, josta ahne keräilijä kaappaa hänet mukaansa. Woody saa tietää, että on keräilyharvinaisuus ja että hänellä oli joskus oma tv-sarja, jossa esiintyi myös Jessie the Yodeling Cowgirl (Joan Cusack) sekä Stinky Pete the Prospector (Kelsey Grammer). Woody kohtaa muut keräilylelut eikä ilkeäksi osoittautuva Pete halua päästää tätä enää takaisin kavereidensa luokse. Onneksi kuitenkin Buzz ja muut lelut päättävät pelastaa Woodyn.

Toy story 2:sen päähahmot
Toy Story 2 oli myös hauskaa katsottavaa vaikka ei aivan yltänytkään edeltäjänsä tasolle. Mielestäni oli hauska käänne, että Woody olikin vintage-lelu. Pidin myös energisestä Jessiestä. Joanin persoonallinen ääni sopii hänelle hyvin. Kelsey puolestaan toimi kaksinaamaisena pahiksena. Tarinallisesti kuitenkin verrattuna ekaan osaa jäi tämä toka hieman vaisummaksi. Tosin Woodyn painajaisuni hylätyksi tulemisestaan oli loistokas.

Elokuva veti surulliseksi kun Jessie kertoi oman tarinansa hylätyksi tulemisestaan kun tämän omistaja kasvoi isoksi. Tuli mieleen omat barbit urheilukassissa kaapin perukoilla. Toivottavasti he eivät elä siellä.

***1/2

Ohjaaja:John Lasseter, Ash Brannon, Lee Unkrich
Pääosissa:Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack
Kesto:92min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.