sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 30. toukokuuta 2015

Cars (2006)

Autot (Cars) on Pixar-animaatio, jossa fiiliställään jenkkien ensimmäistä kokonaan päällystetty valtatietä - Route 66:sta. 

Lightning McQueen (Owen Wilson) on uusi tulokas kilpa-autoilussa ja taistelee jo kärkikolmikossa parhaan ajajan palkinnosta. Tulos päätyy kuitenkin tasapeliin ja kilpa uusitaan tämän kärkikolmikon kanssa. Lightining Mcqueen joutuu kuitenkin eksyksiin matkallaan kisaan.

McQueen löytää itsensä Radiator Springs -tuppukylästä valtatoe 66:sen varrelta, jossa hän kohtaa muun muassa hitaan puoleisen hinurin Materin (Larry the Cable Guy), ihastuttavan Sallyn (Bonnie Hunt) sekä vanhan kilpurin Doc Hudsonin (Paul Newman). Itserakas saa opetuksen lähimmäisenrakkaudesta.

Doc Hudson ja Lightining McQueen
Autot ei aiheena minua erityisesti kiinnosta, joten en odottanut viihtyväni elokuvan parissa kovinkaan hyvin. Mielestäni ei ole mitään epäkiinnostavampaa "urheilulajia" kuin autourheilu. Kuka jaksaa katsoa sitä ympäri ajamista? No ilmeisesti aika moni. Alun kisa olikin pätkän tylsin kohtaus, mutta kun McQueen pääsi maalaiskylään, niin alkoi tarina kiinnostaa. Autot oli loppujen lopuksi ihan mukavaa katsottavaa suurista ennakkoluuloistani huolimatta. Varsinkin Mater-hahmo oli vallan mainio junttimaisuuksineen.

Mietin myös, että aika kekseliästä tehdä animaatio autoista elävinä henkilöinä. Moni pikkuautoista tykkävää lapsi on ottanut varmasti elokuvan omakseen. Suosio näkyy ainakin jatko-osana sekä spin-off-sarjana: Mater's Tall Tales.

Mukava kunnianosoitus legendaariselle tielle.

***1/2

Ohjaaja:John Lasseter, Joe Ranft
Pääosissa:Owen Wilson, Bonnie Hunt, Paul Newman
Kesto:117min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.