sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 18. toukokuuta 2015

Pixar Short Films Collection 2 (2012)

Pixar-animaatioiden kokoelma 2 (Pixar Short Films Collection, vol 2) esittelee 12 kappaletta Pixarin lyhäreitä kunhan niihin vain pääsee kaikilta "coming to..." -mainoksilta.



Your friend the rat (2007)

Rottatuille-elokuvan rotat kertovat rottien historiasta hauskalla tavalla varsinkin tarttuen Mustaan surmaan. Lyhäri on täynnä kovaa faktaa ja toivoisinkin, että Pixar voisi tehdä useammastakin historiallisesta aiheesta animaatioita opettavaisella tavalla. Toinen osa kertoo miksi rotat ovat cooleja.



Presto (2008)

Taikurin nälkäinen jänis yrittää saada porkkanan, mutta hänen taikurinsa tekee sen miltei mahdottomaksi.

Burn-E (2008)

Wall-E-elokuvan maailmasta kotoisin oleva korjaaja-robotti saa yhden tehtävän tehtyä huomata, että korjausurakka on loputon.

Partly Cloudy (2009)

Haikara vie vauvaeläimiä pilvitehtailijalta vanhemmilleen, mutta saa tehtäväkseen henkalia tapauksia kuten krokotiilin, pässin ja piikkisian.



Dug's special mission (2009)

Up-elokuvasta tutut puhuvat koirat antavat tyhmän puoleiselle Dugilla tehtäviä ilkeät mielessä, mutta saavat tuta, että karma is a bitch.

George & A.J (2009)

Up-elokuvan sivuosaan jääneet George ja A.J todistavat vanhan miehen talon ilmaan nousun ilmapallojen avulla. Tämän jälkeen miehet jäävät ihmetyksen valtaan kun muut alueen vanhukset ottavat vanhuksesta mallia.

Day & Night (2008)

Päivä ja yö vertailevat ja testailevat toistensa hyviä puolia.

Hawaiian vacation (2011)

Toy Storyn Ken on suunnitellut lomaa Havajille kuukausia, mutta hänen omistajansa jättääkin Kenin taakseen. Muut lelut päättävät piristää häntä järjestämällä Havajin hänen kotiinsa.



Air Mater (2011)

Autot-elokuvan ja Planes-elokuvan hahmot sekoittuvat tässä lyhärissä, jossa Martti saa elämänsä lentotunnin.

Small Fry (2011)

Toy Story -maailman Buzz unohdetaan pallomereen kun pikkikokoinen Buzz ottaa hänen paikkansa leluyhteisössä.

Time Travel Mater (2012)

Martti kulkee mystisen takavaloluolan läpi menneisyyteen.

La Luna (2011)

Poika on isänsä ja ukkinsa kanssa veneilemässä kunnes kuu ilmestyy, jonne poika kiipeää työskentelemään suvun miesten jalanjäljissä. 


Dvd:n bonuksena on kaksi John Lasseterin oppilasanimaatioita sekä kaksi oppilaselokuvaa Andrew Stantonilta. Kaikkiin pätkiin saa tekijöidensä alkuesittelyt. Nämä ovat milteipä dvd:n parasta antia.

Pidin enemmän esimmäisen osan lyhäreistä, mutta oli tässäkin hauskoja tarinoita kuten Your friend the rat tai Small Fry,  jossa pidettiin hylättyjen McDonalds-lelujen kokousta sekä Presto, jossa sinnikäs kani halajaa porkkanaansa. La Luna oli ihan hellyyttävä ja Day & Night ihan jännästi tehty. Muuten aika paljon keskinkertaista kauraa. 

***1/2

Ohjaaja: mm. John Lasseter, 
Pääosissa: mm. Tom Hanks, Tim Allen 
Kesto:75min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.