sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

795/1001 The Accidental Tourist (1988)

Yksinäinen matkailija (The Accidental Tourist) kertoo lapsensa menettäneestä matkaoppaita bisnesmiehille kirjoittavasta Macon Learysta (William Hurt). Meaconin vaimo Sarah (Kathleen Turner) päättää jättää Maconin, jolloin tämä jää yksinäiseen paikkaan. Kaikki kuitenkin muuttuu kun Macon tutustuu alaluokkalaiseen, räväkkään ja puheliaaseen koiranhoitaja-Murieliin (Geena Davis).

Elokuvassa voi myös nähdä Bill Pullmanin Maconin kustantajana. 

Geena ja William
En erityisemmin pidä William Hurtista, mutta en erityisemmin vihaakaan. Jostain syystä hänen roolisuoituksensa jättävät minut useinmiten kylmäksi tai välinpitämättömään tilaan. Tässäkin hän näytteli ihan hyvin tunteitaan pidättelevänä kirjailijana, mutta ei hän minuun mitään lähtemätöntä vaikutusta tehnyt. Minusta hän on aika tylsä. Geena oli puolestaan oiva white-trash muijana ja Kathleen hoiti hyvin ex-vaimon roolin. 

Kertomus uuden elämän löytämisestä suuren tragedian jälkeen on tietysti hyvin koskettava aihe, mutta en näe miten tämä elokuva olisi sellainen mikä minun olisi ehdottomasti ennen kuolemaani nähtävä. Oli se ihan ok, mutta ei mitenkään erikoinen. 

**1/2

Ohjaaja:Lawrence Kasdan (Silverado, French kiss, I Love You to Death)
Pääosissa:William Hurt, Kathleen Turner, Geena Davis
Kesto:121min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.