sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Murder mystery (2019)

Netflixiin äskettäin ilmestynyt Murhamysteeri (Murder mystery) tuo jälleen Adam Sandlerin ja Jennifer Anistonin yhteiseen elokuvaan. Asetan pätkän Helmet-haasteen kohtaan 49. "Vuonna 2019 julkaistu elokuva".

Nick ja Audrey Spitz (Adam Sandler ja Jennifer Aniston) saavuttavat 15 vuotta yhteistä avioelämää ja Amazonin lahjakortteihin kyllästynyt Audrey toivoisi jo vihdoinkin saavansa lahjaksi sen Euroonpan matkan jonka Nick hänelle hääpäivänä lupasi. Pienen painostuksen jälkeen Nick valehtelee, että onkin yllätykseksi tällaisen matkan Malagaan ostanut. 

Lentokonematkalla pari kohtaa rikkaan Charlesin (Luke Evans), joka yllättäen kutsuu heidät jahdille. Dekkarikirjallisuutta hamstraava Audrey kokee elämänsä seikkailun kun hulppean jahdin pimeässä salissa tapahtuu murha eikä syylliseksi imoittaudukaan kukaan. Kuka on verisen teon takana?

Kalat kuivalla maalla rikkaiden pootilla
Olin täysin varustautunut vihaamaan elokuvaa kun en ole erityinen Aniston taikka Sandler fani ja tusinakomediaahan pukkaa. Yllätyksekseni pätkä olikin viihdyttävä ja paikoittain jopa aidosti hauska. Pidin Anistonin ja Sandlerin keskinäisestä kemiasta sekä hahmojen vanhalle avioparille luontaisesta piikittelystä tai toisen käytöksen häpeämisestä, mutta kuitenkin loppupeleissä toistensa puolella olemisesta. Hercule Poirot -fanina oli myös hauska idea pistää "juntit jenkit" perinteisen murhamysteerin keskelle kuin sotkemaan pakkaa. Lopussa pari lähtikin Idän pikajunalla, jotta yhteys ei jäisi keneltäkään huomaamatta.

Luke Evansin karisma toi mukavaa kontrastia ja uskottavuutta sen 1%:n ja tavisten maailmojen kohtaamiseen. Aniston ja Sandler ruumillistivat myös hyvin vaatteitaan myöten keskituloisen jenkkipariskunnan stereotypian.

Yllättävän hauska.

***1/2

Ohjaaja: Kyle Newacheck (Game over, man!)
Pääosissa: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Luke Evans
Kesto: 1h 37min
Valmistusmaa: USA

4 kommenttia:

  1. Adam Sandlerin mukana olo riittää meikälle syyksi olla katsomatta tätä. Oli hauska tai ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punch-drunk love on oikeasti hyvä Sandler-elokuva, mutta poikkeus vahvistaa säännön.

      Poista
    2. Ymmärrän! Jostain syystä hän ei ärsyttänyt minua tässä. Ehkä tauko on tehnyt hyvää...:D

      Poista
  2. Ja ei tämä mikään Punch-drunk ollut, mutta yllätin itseni viihtymässä. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.