sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Lokakuu kuuluu kauhulle, part V/VIII: KM31 (2006)

Espanjalaisessa KM31-elokuvassa äitinsä menettämä pikkupoika kummittelee valtatiellä.

Agata (Iliana Fox) törmää valtatiellä pieneen poikaan, joka hänen ihmetyksekseen ei olekaan kuollut ja samalla hämmästyksissään jää itse auton alle. Naisen identtinen kaksoissisko Catalina (Iliana Fox) saa toisaalla vision tästä tapahtumasta ja juoksee suoraan onnettomuuspaikalle. Agata selviytyy hengissä, mutta hänen jalkansa joudutaan amputoimaan ja vaipuu koomaan.

Catalina saa kummallisia viestejä televisiosta, viemäristä ja koomassa olevalta siskoltaan.  Valtatiellä maannut pikkupoika seuraa Catalinaa ja pelottelee tätä oudolla olemuksellaan. Agata on jäänyt kuolleiden ja elävien maailman välimaastoon ja vain Catalina voi tätä auttaa.

Kuolleet ovat täällä
Iliana Fox oli uskottava kaksoisroolissaan. Hänen herkät kasvonsa välittivät hyvin kauhun tunteet. Elokuva tuntui kuitenkin jo useaan kertaan nähdyltä 2000-luvun alun japanilaisen kauhubuumin kokeneena. Valkoiseksi maalatut lapset mustine meikkeineen kun tuli hyvin tutuksi muun muassa The Ring ja The Grudge elokuvien kautta.

Elokuvasta tuntui puuttuvan kunnon rakenne. Kohtaukset vain seurasivat toisiaan suhteellisen samanlaisina: Välähdys pelottavasta pojasta, harhaileva ja huolestunut Catalina ja välähdys pelottavasta naisesta ja harhaileva Catalina taas pelostaan suunniltaan. Mielenkiinto alkoi herpaantua alun jonkinnäköisen potentiaalin jälkeen.

**

Ohjaaja: Rigoberto Castañeda
Pääosissa:Iliana Fox, Adrià Collado, Raúl Méndez
Kesto:1h 45min
Valmistusmaa:Meksiko, Espanja

6 kommenttia:

 1. Televisio ja viemäri on hyvä, ehkä osoittelevakin parivaljakko tekijöiltä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, voihan se olla että esikuvat oli hyvinkin mielessä tätä tehdessä ja jonkilaista nyökkäystä heidän suuntaansa haluttiin tehdä. :)

   Poista
 2. Viestejä viemäristä? Pennywiseltako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viestejä viemäristä ois kyllä hyvä leffan nimi. Katsoisin.

   Poista
 3. Olen varma, että olen katsonut tämän ja olen varma että olen myöskin kirjoittanut tästä. En kylläkän muista elokuvasta mitään, enkä myöskään löydä mitään kirjoitustani jossa elokuva mainittaisiin.

  VastaaPoista