sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Lokakuu kuuluu kauhulle, part I/VIII: À l'intérieur/ inside (2007)

Elokuvablogisti ...noir heitti haasteen ilmoille Halloween-kuukauden kunniaksi; yksi kuukausi ja kahdeksan kauhuelokuvaa. Nurkissani pyöri katselemattomana haasteeseen kuin tehty Best of Dark label -kokoelma, joka sisälsi juuri maagisesti kahdeksan kauhuelokuvaa. 

Ensimmäisenä katseluun pääsi ranskalainen Inside (À l'intérieur). 

 Raskaana oleva Sarah (Alysson Paradis) joutuu auto-onnettomuuteen ja menettää aviomiehensä. Hän näkee omituisia unia syntymättättömästä lapsestaan. Outo nainen kolkuttelee Sarahin oven takana eikä hän päästä tätä sisään, mutta myöhemmin hän onkin jo tunkeutunut naisen kotiin yrittäen kaivertaa syntymättömän lapsen Sarahin masusta isoilla saksilla. Pelokas Sarah onnistuu pakenemaan kylppäriin kun tuntematon nainen tekee töllöntöitään tämän läheisille ja kaikille Sarahin auttajille. Pahismuija tekee jopa teemumäet naisen kissalle.

Verinen nainen
Elokuvassa on aluksi hyvin hidastempoinen tunnelma. Yksin elävää naista näytetään synkistelemässä ja joskus puolestaan kuvakulma siirretään vatsan sisälle sikiön tunnelmiin. Kun homma pääsee vauhtiin, niin veri maalaa reippaasti seinämiä. Sarahin persoonallisuus jää aika ohueksi eikä hänen puolellaan erityisesti ole. Tietysti sympatiaa pitäisi herättää että tämä on raskaana, mutta tietokoneanimaatiosikiö ei herätä erityisesti "äidillisiä" tunteita. Täytyy myöntää, että sakset murhavälineen on aika tehokas ja alkukantaisia pelkoja herättelevää, tyyliin "älä juoksen saksien kanssa tai voit saada sakset silmääsi". 

Joitain erityisen ällöttäviä kohtauksia, mutta ei erityisen pelottava.

**1/2

Ohjaajat:Alexandre Bustillo, Julien Maury
Pääosissa:Alysson Paradis, Jean-Baptiste Tabourin, Claude Lulé
Kesto:1h22min
Valmistusmaa:Ranska
----
edit 081017, 18:31 lisätty kuva

2 kommenttia: