sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Jessica Jones: Season 1 (2015)

Jessica Jones figuuri
Marvel-sarjakuvien filmatisoinnin buumissa "Marvel-sarjoja" on siinnyt kuin sieniä sateella. Omat sarjansa omaavat: Jessica Jones, Daredevil, Luke Cage ja Ironfist jakavat saman fantasiamaailman ja esiintyvätkin yhdessä uudessa Defenders-sarjassa. 

Jessica Jones (Krysten Ritter) on yksityisetsivä, jolla on supervoimana hulkmaiset voimat. Jessicalla on piinaava menneisyys, sillä toinen supervoimat hallitseva kaveri - Kilgrave (David Tennant) - on mielenhallinta kyvyillään saanut tämän tekoihin jotka saavat Jessican kokeilemaan unohtamista vanhaan kunnon viinavirtaan. 

Kilgrave on taivutellut Hope-nimisen neitosen tappamaan vanhempansa ja odottaa vankilassa tuomiota tuplamurhasta. Jessica on päättänyt todistaa Kilgraven kyvyt ja näin vapauttaa syyttömän Hopen vankilasta. Adoptoitu Jessica-orpo saa apua kuuluisalta siskopuoleltaan (Rachael Taylor) sekä pelastamaltaan Simpson (Wil Traval) nimiseltä poliisilta. Hopen lakimiehenä toimiva Carrie-Anne Mossin näyttelemä Hogarth auttaa myös Jessicaa parhaansa mukaan toivoen vastapalvelusta oman ikäväksi kääntyneen avioeronsa hoitamiseksi. 

Jessican elämää värittää baarin omistava Luke Cage (Mike Colter), jonka supervoimana on luodinkestävä iho. Jessicalla ja Cagella on sutinaa keskenään, mutta samaana aikaan Jessica tuntee syyllisyyttä siitä, että on aikoinaan murhannut Luken vaimon Kilgraven käskyttämänä. 

Kilgrave kuiskuttelee Jessican korvaan
Minulta jäi alunperin Jessica Jones vain yhteen jaksoon kun leimasin sen tylsäksi katsoa. Kokeiltuani uudelleen ja katsottuani sitä enemmän muuttuikin sarja paljon paremmaksi. Krysten saa teiniangstimaisuuteen helposti leimautuvaan Jessica Jones -hahmoon vivahteita ja syvyyttä. Pääpahiksena toimiva Tennantin Kilgrave on myös mukavan moniulotteinen ja juurikin Krystalin ja Tennantin näyttelijäkyvyt pitävät katsojan otteessaan. Tietysti myös viileää lakimiestä esittävä Carrie-Anne Moss vakuuttaa presenssillään. Luke Cage jää hahmona aika toissijaiseksi eikä hänelle olla kirjoitettu mitään kovin kiinnostavaa osaa sarjaan.

Pidin paljon sarjassa siitä, että en osannut ennakoida mitä siinä seuraavaksi tapahtuu. Ei kaikki jaksot timanttia ollut, mutta laadukas kokonaisuus kaiken kaikkiaan.

***1/2

Luoja: Melissa Rosenberg
Pääosissa: Krysten Ritter, David Tennant, Rachael Taylor
Kesto:n. 56min/jakso
Valmistusmaa: USA
----

Edit 050917

Marvel-universumi kaavio:4 kommenttia:

 1. Olen aika tarkoituksella vältellyt Jessica Jonesia, kuten oikeastaan kaikkia muitakin Marvel-televisiosarjoja. Uskon toki niiden olevan kelvollisen laadukkaita kunkin ja se mitä olen joitakin Daredevileja sun muita vilkaissut asia vaikuttaakin olevan niin ja ainakin osa niistä tuntuu olevan hivenen rohkeampia kuin Marvel-leffat jotka suoraan sanoen ovat itsensä kopioinnoilleen ja lukumäärällään alkaneet kyllästyttää. Nimenomaan se joka puolelta tyrkytys aiheutti ähkyn jo ennen kuin alkutekstitkään ehtivät alkaa ja eräs leffaryhmä jonka jäsenenä olen ei ainakaan vähennä tuputusta kun siellä on pari henkilöä jotka innostuvat jokaisesta Marvel-jutusta kuin sokerihumalassa olevat pikkutytöt (pahoittelen sukupuolimääritelmästä) Justin Bieberista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marvel-leffat ovat kyllä pitkälti sellaisia että kokee jatkuvaa Deja vuta kun menee "uutta" leffaa katsomaan. Tämä sarja kuitenkin piristi mukavasti homogeenista linjaa.

   Poista
  2. Minulla taas on jäänyt nämä sarjat vähän huomaamattomiin. Lähinnä olen ollut sekaisin sen suhteen, että liittyvätkö ne niinkuin jotenkin elokuvien kronologiaan? Jos ei, niin mikä vitsi siinä sitten on? Jos kyllä, niin miksi? Miksei sitten vain pistettäisi elokuvaan niitä tapahtumia...

   Poista
  3. Itsellenikin hieman hämärää kuinka kaikki linkittyvät. Löysin tuollaisen kaavion jonka lisäsin kirjoitukseni perään. :D

   Poista