sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Welcome to the Rileys (2010)

Welcome to the Rileys on draama lapsensa menettäneestä pariskunnasta ja itseään kauppaamalla ja strippaamalla elättävästä alaikäisestä tytöstä. Takakannessa elokuvaa kuitenkin kuvattiin alla olevan laisesti, joka sai minut haukottelemaan jo ensimmäistä lausetta lukiessani ja ajattelemaan että luvassa on kunnon snoozefest. Ainoa syy miksi elokuvan kuitenkin ostin oli James Gandolfinin nimi sekä erittäin alhainen hinta.

Jake varmaan tykkää kun isä mainittu
Doug (James Gandolfini) lähtee putkimiesihmisten konferenssiin New Orleansiin. Matkallaan hän kohtaan 16-vuotiaan Malloryn (Kristen Stewart), joka tekee rahasta melkein mitä tahansa seksuaalisluonteista. Doug kokee tyttöä kohtaan hoitoviettiä johtuen saman ikäisenä menehtyneestä tyttärestään ja päättääkin jäädä New Orleansiin joksikin aikaa asuen tytön luona autellen häntä taloudellisesti ilman vastapalveluksia.

Dougin vaimo Lois (Melissa Leo) ei ole poistunut kodistaan sitten menetyksensä, mutta päättää lähteä miehensä perään uhmaten omaa ahdistuneisuusoireiluaan. 

Doug yöpyilee Malloryn kämpillä
Welcome to the Rileys ei ollut niin tylsä kuin pelkäsin, mutta erikoinen elokuva se oli. Jotenkin häiritsevää katsoa kun Kristen esittää jotain pikkuhuoraa, jonka elämän keski-ikäinen Doug yrittää laittaa raiteilleen. Mielestäni oli kuitenkin ihan hyvä, että Dougin läsnäolo ei saanut taianomaisesti kaikkea Malloryn elämässä paremmaksi vaan totesi itsekin, että on liian myöhäistä olla enää kenenkään pikkutyttö. Kaikilta osapuolilta hyvät roolisuoritukset, mutta jokin elokuvassa kuitenkin tökki. Ehkä Kristen oli vähän liiankin uskottava, joka taas ikävästi muistutteli että maailmassa on oikeastikin aivan liikaa nuoria tyttöjä jotka joutuvat myymään itseään itseään elättääkseen tai pakotettuina.

***

#elokuvahaaste2016 ( 38. Elokuva, joka vaikuttaa mielestäsi kuvauksen perusteella tylsältä)

Ohjaaja:Jake Scott
Pääosissa: James Gandolfini, Kristen Stewart, Melissa Leo
Kesto:1h 50min
Valmistusmaa:UK, USA

2 kommenttia:

  1. Tuosta kuuluisamman ohjaajaisän maininnasta tuli mieleeni Wax Mask-elokuvan takakansi jossa juonikuvauksen ohella puolet kannesta täyttää historiikki Dario Argentosta ja lopussa kuin ohimennen mainitaan "The Wax Maskin ohjaaja Sergio Stivaletti on vastannut useimpien Argendon elokuvien kohaduttavimmista efekteistä." Hyvin annettu kunnia Wax Maskin ohjaajalle, kun jopa sen maininnan ohessa pitää vetää mukaan elokuvan osatuottaja.

    Welcome to Rileys sai kaipaamaan James Galdolfinia.

    VastaaPoista
  2. Minua aina jotenkin surettaa tuollaiset kun elokuvaa pitää mukamas myydä nimeämällä joku kuuluisa henkilö joka ei ole ollut edes leffan teossa millään tavalla mukana. Tällaiset sukulais sun muut linkitykset eivät moitivoi ainakaan minua ostamaan leffaa.

    VastaaPoista